IFK Malmös P95 fick på onsdagen bara oavgjort, 1-1 (0-1), trots att man under långa stunder fullständigt spelade ut IF Limhamn Bunkeflo 2007.

IFK Malmö hade gjort sin hemläxa inför den tidiga seriefinalen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007 i P13 Sydvästra grupp A under onsdagskvällen.

Matchen öppnades i ett högt tempo och "gulingarna" var aggressiva redan från avspark. Knappt tre minuter var spelade innan IFK Malmö hade vaskat fram två riktigt heta målchanser. Hemmalaget var mycket fokuserade på sin uppgift och det var full fart på vänsterkanten i form av kreative Dino Mesic och likaså på högerkanten med vindsnabbe Samim Saadat i spetsen.

Gästerna hade uppenbara problem att hänga med i det snabba passningsspelet som "di gule" visade upp och redan efter tio minuter borde IFK:s ledning ha varit minst två mål. Efter drygt en kvart började IF Limhamn Bunkeflo 2007 ta för sig mer och vaskade också fram sin första målchans på en kontring.

Det skulle dröja fram till den 24:e matchminuten innan "gulingarna" skulle bjuda på tre misstag i följd som gästerna effektivt kom att utnyttja.

Först missade en av innermittfältarna det viktiga närkampsspelet på egen planhalva varpå bollen flög över ytterbacken som var helt felplacerad för att sedan landa bekvämt på fötterna hos en LB07-spelare som utan att tveka tog sig förbi en passiv innerback och sköt sitt lag till ledning genom att placera bollen i det bortre hörnet.

Matchen böljade sedan fram och åter de återstående minuterna före pausvilan.

Under halvtidsvilan var hela laget överens – detta var "di gules" match och hemmalaget borde ha varit i ledning med minst några mål.

Andra halvleken inleddes och var knappt halvminuten spelad innan hemmalaget prickade målramen. Gästerna hade tänkt bevaka sin ledning vilket syntes på de väl tillbakadragna positionerna. IFK Malmö tackade för inviten och etablerade ett långt tryck mot LB07-målet, vilket renderade i hela fem avslut innan Dino Mesic tio minuter in i andra kunde sätta bollen i krysset på en fint slagen frispark.

Två minuter senare hade IFK Malmö en boll inne i målet, men det dömdes bort (!) för obstruktion, trots att det var målvakten som hoppade ut och på anfallaren som ostört redan hade nickat bollen strax under överliggaren.

Fyra minuter efter den mycket välförtjänta kvitteringen åkte Shadi Romi på en varning för att ha hoppat i frisparksmuren. Det var inte lätt för IFK Malmös eminente innerback (som redan har gjort debut i pojkallsvenskan). Hans fysik gör ofta att domarna gärna blåser emot honom, och så ser väl fotbollen ut världen över – fysiskt starka spelare är oftast förfördelade.

Under femminutersutvisningen som följde var det faktiskt "gulingarna" som ville mest och vaskade fram tre målchanser mot gästernas enda.

Stefan Vagic hade här en strålande period, bland annat när han lekte katt-och-råtta-leken med tre LB07-spelare i straffområdet, avlossade bössan och tog sin egen retur, men bollen ville inte in. Lägg därtill en storspelande målvakt i LB07-målet som svarade för hela elva fina räddningar.

De sista tio minuterna ökade "di gule" trycket för ett ledningsmål med hjälp av tre anfallare på planen. Gästerna gick stundtals på knäna, men visade å andra sidan upp en fin organisation och giftiga omställningar.

Hemmalaget fick sällan med den så viktiga andravågen i sina anfall, mycket beroende på att spelarnas ork inte räckte till hela vägen. Anfallen mot gästernas mål på slutet berodde mycket tack vare de individuellt skickliga IFK-spelarna som ofta på egen hand vaskade fram farligheter.

Joy Hossain var strålande som spelfördelare på mitten och gjorde många fina aktioner, både offensivt och defensivt. I backlinjen styrde Shadi Romi sitt försvar med förväntad pondus och inlevelse, uppbackad av en planens matchvinnare, Nils Löfberg i IFK-målet som noterades för hela tolv räddningar. De flesta av gästernas skottförsök var dock från distans på frisparkar (16-8 i frisparkar till gästerna) eller på kontringar.

Detta var en match som "di gule" borde ha vunnit, med minst två, tre mål, men så blev nu inte fallet. Matchen var dock ett stort steg framåt för IFK Malmö som så smått börjat få med alla nyförvärv i vår filosofi och organisation. Denna match var nog avstampet för något stort, något större och något mycket mera efter de krav vi kan ställa på detta fantastiska "stjärngäng".

Nu väntar ingen match för IFK Malmö förrän bortamatchen mot Staffanstorps GIF den 14:e september, vilket ger laget tid till att putsa på detaljer såsom, löpvägar, positioner vid utspark och inspark, löpträning för att orka med den viktiga andravågen under en hel match och fasta situationer. Även individuell träning (samt målvaktsträning) ligger fastställt på schemat de närmaste två veckorna.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2):
Nils Löfberg – Christian Addo, Dardan Behrami, Shadi Romi, Edwin Adolfsson – Samim Saadat, Joy Hossain, Marko Krsmanovic, Dino Mesic – Nigel Jackman, Stefan Vagic. Avbytare: Adam Nordkvist, Filip Koffi, Hassen Lagoun, Isak Listring, Safet Besic.

Matchens lirare: Joy Hossain & Nils Löfberg.