Avspark: Norrby IF – IFK Malmö

På söndag den 7 september klockan 16:00 är det avspark mellan Norrby IF och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Norrby IF (4-1-4-1): Niklas Bryngelsson – Gustav Nordmark, Albin Ohlin, Joakim Andersson, Carl Svensson – Staffan Torstensson – Anders Magnusson, Daniel Eres, Martin Arvidsson, Jimmy Arnesson – Martin Hansson, Avbytare: Björn Lundgren, Nicklas Karlsson, Vedad Aganovic, Mikael Karlsson (målvakt), samt en spelare som tas ut under matchdagen.

IFK Malmö: Magnus Ringdahl, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

AKTUELLT

Norrby IF: Mittfältaren/anfallaren Rares Bota åkte för några veckor på en grov utvisning i distriktsmästerskapet och är avstängd mot IFK Malmö.

IFK Malmö:
En spricka i handleden har förmodligen förstört resten av den här säsongen för målvakten Festim Bytyqi. Det var på en träning i början av veckan som han fick en smäll vid den ena tummen och efter torsdagens träning var den så svullen att han fick uppsöka en läkare för undersökning.

 
– Vi trodde väl inte att det var speciellt allvarligt eftersom han kunde fortsätta träna, men hos läkaren fick han veta att det rörde sig om en spricka i båtbenet och gipsades därefter, säger Martin Abrahamsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.
 
Festim Bytyqi ska under den kommande veckan in på magnetröntgen för att man närmare sa kunna konstatera skadans art. Med bara en dryg månad kvar av serien talar därför det mesta för att det inte blir något mer spel i år. Hans plats i morgondagens 16-mannatrupp tas av U-lagets Johan Elvström.
 
Två spelare är däremot tillbaka jämfört med den oavgjorda matchen mot Motala AIF. Blerim Mullici är åter efter avstängning, men allra mest glädjande är att mittfältaren Joakim Persson, som har missat de fyra senaste matcherna på grund av en bristning i låret, är redo för spel.

TRÄNARNA TYCKER
 
Jan Andreasson, tränare i Norrby IF: Det känns som att den som får stryk imorgon får svårt att resa sig. Jag tror därför att vi har en riktig kamp att vänta på Borås Arena och med tanke på allt regnet som har fallit här under dagen är det faktiskt tur att matchen spelas där.

IFK Malmö är annars ett bra fotbollslag som brukar göra många mål på oss, men samtidigt har vi fått igång vårt försvarsspel bra på sistone. Vi får därför förlita oss på det och även om man egentligen ska föra spelet på hemmaplan blir det till att satsa på kontringar.


Martin Abrahamsson, assisterande tränare i IFK Malmö: Sex omgångar är ännu kvar av den här säsongen, men marginalerna krymper för varje omgång. Det är därför definitivt dags att börja visa vår kapacitet och få poängen att rulla in på kontot.

Under veckan som har gått har det varit bra intensitet på träningarna och det syns att killarna är revanschsugna för att de inte fick tre poäng mot Motala AIF. Det var en match där vi tycker att vi borde ha vunnit och alla känner sig därför extra taggade inför söndag.

Samtliga spelare måste nämligen inse allvaret nu. Vi spelar för vår fortsatta i existens i division 1 och då är det bara hårt jobb som gäller. De tre senaste matcherna mot Norrby har dock gått riktigt bra och kan vi komma upp i samma klass bör vi kunna vinna på nytt.