På söndag den 14 september klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Malmö Anadolu BI i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Magnus Ringdahl, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Karim El hage, Edis Djugumovic, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

Malmö Anadolu BI: Phillip Calington, Daniel Pode – Medin Zekmani, Fredrik Jönsson, Christian Andersson, Baskim Sopi, Fredrik Nilsson, Alvaro Olguin, Adem Özay, Murat Kücükvardar, Johan Åkesson, Alexander Nunéz Cona, Erol Demir, William Tonji Ngounou, Andreas Persson, Liridon Rrustemaj, Sami Güngör. En spelare tas bort under matchdagen.

AKTUELLT

IFK Malmö: Anfallaren Måns Sörensson, som gick ut efter att ha fått ont i låret strax efter sitt 2-0-mål senast mot Norrby IF, har inte tränat på hela veckan och är även indisponibel i söndagens derbymatch. Hans plats i 16-mannatruppen tas av Karim El hage.

Malmö Anadolu BI:
Det är lugnt på skadefronten i Malmö Anadolu BI som därmed kan komma till start med sin starkaste uppställning. Minst en ändring blir det dock då mittfältaren Alvaro Olguin är tillbaka efter att ha varit avstängd senast mot Carlstad United BK.

TRÄNARNA TYCKER

 
Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Det finns i stort sett inga marginaler kvar och jag tror absolut inte att vi har råd att förlora den här matchen. Därför är ett derby speciellt bra att få i en måstematch där den hetaste viljan kommer att avgöra och den ska vi bara se till att ha.
 
De ligger fyra i tabellen, men har ändå inte speciellt mycket att spela för i de sex matcher som återstår. Sju poäng, som är avståndet upp till en kvalplats, tror jag nämligen aldrig att de hämtar in även om deras tränare Nils-Erik Persson förstås gör sitt bästa för att bevisa motsatsen.

Skillnaden mellan lagen är heller inte så stor som tabellen vittnar om och därför tror jag att vi har goda möjligheter på söndag. Stämningen i truppen är nämligen också betydligt bättre än vad tabellen visar och de har varit bra fart på träningarna under veckan.


Nils-Erik Persson, tränare i Malmö Anadolu BI: Vi känner oss jävligt taggade inför den här matchen. Det ser bra ut i tabellen, men vi känner att vi vill ha några poäng till för att känna oss helt trygga, samtidigt som vi förstås vill hänga med däruppe så länge det bara går.
 
Självklart är det roligt att det vankas derby som vi både hoppas lockar en del folk och bjuder på ett positivt lir. Vi är givetvis ute efter tre nya poäng, men det är så jämnt i den här serien att allt hänger på vilket lag som vågar mest för dagen. En repris från i våras hade vi definitivt inte tackat nej till.