De individuella misstagen blev på nytt kostsamma för IFK Malmö i reservlagsserien division 1 Elit. ”Di gule” hade det mesta av spelet, men det brast bakåt och därför tvingades man på måndagen inkassera sin andra raka förlust efter 2-4 (1-1) mot Ramlösa Södra FF.

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Ramlösa Södra FF spelar för det mesta ett väldigt utpräglat 4-3-3 och gör detta på ett mycket bra sätt med ett rakt spel till anfallarna.

Rent organisatoriskt klarade vi av det bra under större delen av den första halvleken. Trots att vi hade ett stort spelövertag var det dock de som tog ledningen efter att vi hade gjort två individuella misstag i samband med en hörna.

Den andra halvleken var sedan inte många minuter gammal när vi gjorde ett nytt individuellt misstag fram till 1-2. Avståndet mellan lagdelarna var därefter något större än vad jag hade önskat, men vi var fortfarande det bästa laget och kunde rättvist kvittera till 2-2.

Tyvärr kom ett nytt individuellt misstag några minuter därefter och 2-3 var ett faktum. Efter det flyttade vi fram mycket folk för att försöka nå en kvittering och i matchens sista minut blottade vi oss istället bakåt fram till slutresultatet 2-4.

En sak måste dock betonas särskilt noga och det är att vi definitivt inte förlorade den här matchen på några brister i strategin. De uppsatta riktlinjerna följdes nämligen mycket bra och det ska spelarna ha allt beröm i världen för.

Taktiskt gjorde vi alltså en fullt godkänd match, men de individuella misstagen blev återigen ödesdigra. Vi har svårt att spela på en jämn nivå i 90 minuter och det är uppenbart att det därför emellanåt brister i de individuella kvalitéerna.

Nu har vi träning imorgon och match på onsdag mot Malmö Anadolu BI där vi ska försöka få till ett positivt resultat. Det mest glädjande är annars att vi nu vet att vi har chansen att kvala in till juniorallsvenskan som IFK Malmö inte har spelat i de senaste åren.

Startelvan (4-4-2): Johan Elvström – Abbas Abbas, Toni Parlov, Karim El hage, Joakim Svensson – Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, George Safi, Edis Djugumovic – Ismail Güven, Dzevad Nezirevic. Avbytare: Alden Smajlovic (George Safi 65), Omar Aouida, Roland Levay.