Utan en enda A-lagsspelare på planen stod sig IFK Malmös B/U-lag slätt i onsdagens derby mot Malmö Anadolu BI i reservlagsserien division 1 Elit. "Gulingarna", som startade matchen med sex P92:or och en P93:a, förlorade med hela 1-6 (1-4).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Den här matchen tog vi för att se hur våra P92:or skulle reagera mot ett lite mer rutinerat motstånd. Tidigare har vi från och till använt spelare i juniorserien, men det är ändå en viss skillnad mot att spela i den här reservlagsserien med lag som är ytterligare några snäpp bättre.

Jag har därför full förståelse för att vi inte fungerade som kollektiv och att resultatet också blev därefter. Fokuseringen låg nämligen helt på de individuella prestationerna, där vissa gjorde väldigt bra ifrån sig och andra mindre bra.

En annan sak som är viktig att poängtera i sammanhanget är att det blev oroligt när P87:orna skulle flyttas upp i A-laget. Samma sak med P89:orna där två gick upp i A-laget, med P90:orna där en spelare har flyttats upp och flera provtränat, samt med P91:orna som har två däruppe.

Det jag vill säga med detta att när några P90:or nu kommer att lämna laget finns det ingen anledning att oroa sig. Vi kommer inte att ge upp, utan det är min uppgift som tränare att forma en bra grupp och på sätt skapa förutsättningar för fortsatta framgångar.

Startelvan (4-3-3): Mujtaba Alshara – Danne Johansson, Ylber Gashi, Martin Sosa, Maximilian Gajda – Mattias Olsson, Mateo Mandic, Aleksandar Milutinovic – Walid Shams, Alden Smajlovic, Ismail Güven. Avbytare: Abbas Abbas (Danne Johansson 46), Nerin Setic (målvakt, Mujtaba Alshara 46), Omar Aouida (Walid Shams 46), Toni Parlov (Martin Sosa 46).