Inför P95 – Trelleborgs FF

På lördagen tar IFK Malmös P95 emot gästande Trelleborgs FF i P13 Sydvästra grupp A. Tre poäng blir oerhört viktiga för "di gule" om laget ska kunna ha en möjlighet att nå en placering bland topp tre.

Lagen möttes i våras i serien och då drog IFK Malmö det längsta strået när man bortaslog Trelleborgs FF med uddamålet, 2-1. Nils Löfberg i IFK-målet svarade för en fin straffräddning i slutminuterna efter att ha sett sig besegrad tidigare i matchen på just en straffspark (1-1).
 
På lördag är det tre poäng som gäller för "di gule" om man ska ha en fortsatt rimlig chans att nå en placering bland topp tre. Den senaste matchen bjöd på två ansikten; första halvleken bjöd på fyra baklängesmål som föranleddes av individuella misstag och halvhjärtade insatser, medan den andra halvleken bjöd på aggressivt försvarsspel och fint anfallsspel med ett tröstmål som utdelning.
 
IFK Malmö med höga ambitioner har inte råd att ”bjuda” in motståndarna i matcherna, vilket vi sett alltför ofta under hösten. Laget kan inte heller kosta på sig att ha spelare som sparkar boll istället för att spela fotboll.
 
Det ska bli intressant för oss ledare att se vilka spelare som kan välkomna "det stora spelet" i sitt fotbollstänkande. Smålira på skolgårdsmanér måste tveklöst bort. In måste spelintelligensen på denna nivå och enlighet med IFK Malmös ambitioner, vilket innebär passningsspel mellan lagkamraterna och mellan de olika lagdelarna.
 
Vi fortsätter att arbeta hårt och hoppas att fler linjer ska bli tydligare i vårt spel och att passningsspelet ges stort utrymme. Tålamod blir viktigt från samtliga vid sidlinjen – det tar tid att spela ihop så många nya spelare i ett spelsystem (4-3-3) som bygger på mycket ansvar och tillit till lagkamratens kunnande.
 
Kan "gulingarna" stundtals redan på lördag spela bollen längs marken med få tillslag tack vare god spelförståelse för vårt spelsystem, rörelse, kommunikation och med hjärtat på rätt ställe så har vi tagit första steget framåt, eller om man så vill, tillbaka till vårt eget spel från i våras.
 
Matchen spelas lördagen den 20:e september på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 11.30 (samling 10.10 vid omklädningsrummen).

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Lukas Dahlström, Dardan Behrami, Shadi Romi, Edwin Adolfsson – Joy Hossain, Dino Mesic, Safet Besic – Samim Saadat, Nigel Jackman, Stefan Vagic. Avbytare: Adil Hakimi, Anton Phan, Hassen Lagoun, Nermin Krupic, Patchicco Diallo.