Avspark: Torslanda IK – IFK Malmö

På söndag den 21 september klockan 16:00 är det avspark mellan Torslanda IK och IFK Malmö i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

Torslanda IK (4-4-2): Magnus Berglöf – Max Mårtensson, Joakim Viberg, Thomas Erlandsson, Calle Ekdahl – Joakim Ahlgren, Kenan Galijatovic, Jonatan Gerth, Michell Hansson – Hector Svensson, Tor Isaksson. Avbytare: Carl-Johan Falk, John Sjöberg, Kuorosh Hatami, Tobias Karlsson, Bujar Avdijaj (målvakt).


IFK Malmö: Magnus Ringdahl, Johan Elvström – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

AKTUELLT

Torslanda IK: Inga skador eller avstängningar stör. Carl-Johan Falk, anfallaren som var sjuk senast mot Carlstad United BK och mittfältaren Michell Hansson som var iväg på tjänsteresa, är däremot tillbaka i den uttagna i den 16-mannatruppen.

IFK Malmö: "Di gule" får precis ihop till en 16-mannatrupp. Måns Sörensson är ännu inte frisk i sitt lår, Magnus Bönnemark går på penicillin och Carl Philip Brandgård har åkt iväg till London för att inleda sina journaliststudier. Dessa tre hoppas man dock ha tillbaka i nästa match mot Lindome.

Det var heller inte så allvarligt som man först trodde med målvakten Festim Bytyqi. Läkarna befarade att det rörde sig om en spricka i handledens båtben, men röntgenundersökningen visade att det bara var en kraftig smäll och på måndag ska Bytyqi kunna gå för fullt igen.

TRÄNARNA TYCKER


Bengt Jansson, fotbollsansvarig i Torslanda IK: Vi har spelat bra mellan straffområdena i samtliga matcher. Det har dock varit svårt att förvalta lägena där vi i princip har behövt fem för att göra mål, samtidigt som vi inte har varit på tårna i försvaret och har bjudit på några enkla mål i varje match.

Nu när det handlar om en sexpoängsmatch i ordets rätta bemärkelse är jag däremot övertygad om att vi kommer att förvalta våra lägen på ett betydligt bättre sätt. Jag tror att vi får det att lossna riktigt rejält i målskyttet och vinner den här matchen med ett par mål.


Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Segern och nollan mot Malmö Anadolu BI betyder väldigt mycket för självförtroendet. Det gör att vi vid seger även på söndag åter tar oss över nedflyttningsstrecket och med tanke på lagens läge i tabellen talar vi verkligen om en sexpoängsmatch.

Vi kan därmed räkna med en riktigt tuff fight mot Torslanda IK som har spelat upp sig rejält på sistone och även har tagit en del poäng efter uppehållet. Själv vet vi dock vad vi går för och jag tror att vi har goda möjligheter att ro hem en ny trepoängare.