På söndag den 28 september klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och Lindome GIF i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Joakim Svensson, Karim El hage, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Carl Philip Brandgård, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

Lindome GIF: Mathias Jevås – Jonatan Ask, Michael Johansson, Alexander Ask, Martin Hernefors, Patrick Bernvid, Emil Jansson, Daniel Ohlsson, Rami Kurdali, Simon Chekroun, Robin Eriksson, Erhan Erdogan, Ifeanyi-Kizito Nwachukwu, Johan Larsson, Tobias Christensson, Andy Erheriene.


AKTUELLT

IFK Malmö: Två av de tre spelarna som IFK Malmö hade hoppats ha tillbaka, Carl Philip Brandgård och Måns Sörensson, går in i 16-mannatruppen. Magnus Bönnemark kunde dock avsluta sin penicillinkur först på fredagen och missar därmed även söndagens match.

 
Festim Bytyqi, målvakten som har haft ont efter att ha fått en smäll på handleden, tränar återigen för fullt och är med på bekostnad av Johan Elvström. Ut ur truppen går också Edis Djugumovic, som är sjuk och Dzevad Nezirevic.

Lindome GIF:
Erik Green, mittbacken som är yngre bror till höjdhopperskan Emma Green, är skadad. Senast mot Carlstad United BK (förlust 1-2) hoppade axeln ur led och det tvingar honom att avstå söndagens bortamatch mot IFK Malmö.

TRÄNARNA TYCKER


Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö: Samtliga marginaler är slut . Vi måste vinna alla matcher som återstår om vi ska ha möjlighet att klara oss kvar för gör vi inte vårt eget spelar inte de andra resultaten någon som helst roll.

Det är däremot fortfarande en gåta för mig hur det kunde bli som det blev uppe i Torslanda. Vi får dock se till att lägga den matchen bakom oss och jag är övertygad om att vi kommer att göra en riktigt bra match hemma mot Lindome GIF. En prestation som vi hoppas ska räcka till tre poäng.

Stämningen på träningarna under veckan har också varit oerhört positiv. Jag hade aldrig kunnat förvänta mig att det skulle vara ett sådant drag och hög kvalité på träningspassen efter den hemskt tråkiga prestationen senast.

Conny Winge, tränare i Lindome GIF: Det behövs en trepoängare till för att vi ska vara helt klara för fortsatt spel i division 1. De poängen är det dock inte bara att ta. Vi kommer nämligen med ett rejält sargat självförtroende efter sju raka matcher utan vinst, men ska förstås ändå göra vårt bästa imorgon.

Många av de matcherna som vi har förlorat har varit jämna och i några har vi även varit det bästa laget utan att få med oss någonting i poängväg. Den enda gången som vi inte har varit med var senast mot Carlstad United BK och där vi får vara glada att förlustsiffrorna inte blev större än 1-2.