Förhandssnack: Carl Philip Brandgård

Inför söndagens viktiga match för IFK Malmö mot Lindome GIF fick ifkmalmo.com en pratstund med Carl Philip Brandgård. En spelare som hade lyckan att inte vara med om förnedringen uppe i Torslanda.

Nu är "di gules" läge inför ett fortsatt deltagande i division 1 för säsongen 2009 minst sagt prekärt. Efter 1-6 i baken föregående helg i en så kallad måstematch mot en av räddingsplankorna Torslanda undrar gemene man hur det står till med formen.

Att du slapp den negativa upplevelsen beror på att du studerar i England. Till vad Carl Philip?

– Jag håller på med en journalistutbildning i London som kommer att pågå i tre år. Tanken är att jag ska fullborda säsongen med IFK. Faktum är att jag håller igång med vårt universitetslag som håller en hög klass så det ska inte vara några problem.

Problem är där dock i tabellen. Hur ska ni lösa det problemet?

– Enligt min mening måste vi ta samtliga tolv poäng som står på spel, Något annan finns inte. Vi måste gå inför en positiv avslutning och ta vår skylighet gentemot föreningen.

Tror du på tre poäng mot Lindome?

– Ja, det gör jag, Vi måste gå in och prestera. Alla spelare inklusive jag själv vet vad det handlar om. Vi måste bara vinna matchen, något annat finns inte.

Hur ser din egen framtid som fotbollsspelare ut?

– Just nu är den ett enda stort frågetecken. Jag vet inte vad som händer nästa säsong. Förhoppningsvis bör jag ha en del år kvar på fotbollsplanen. Och flyttar jag tillbaka till Malmö vill jag ge mina sista år till IFK. En klubb jag har i hjärtat av många olika anledningar.

Vad betydde gästspelet i Lilla Torg i våras för dig?

– Den betydde att jag fick harmoni på planen igen, men när chansen dök upp att återvända till IFK tvekade jag aldrig. Mitt hjärta finns i klubben, Nu hoppas jag verkligen att vi tar vårt ansvar och räddar föreningen kvar i division 1.