IFK Malmös P95 vann epilogen i P13 Sydvästra grupp A mot Höllvikens GIF/BK Näset 1 med 4-2 (4-0), en match där det var spel mot ett mål.

"Gulingarna" avslutade höstserien på ett fint sätt genom att vinna sina sista tre matcher med målskillnaden 14-3. Laget hade också i dessa matcher återgått till att enbart spela 4-3-3 och killarna visade nu på att de behärskar spelet bättre, förstår spelsystemets fördelar och att de som kollektiv bättre kan utnyttja motståndarnas svagheter.

Matchen var fem minuter och 47 sekunder gammal när Dino Mesic med en fantastisk djupledsboll mellan innerbackarna friställde vindsnabbe Alaa Ahmed som kyligt rullade in bollen vid stolproten, 1-0. Efter "di gules" tidiga ledningsmål blev det spel mot hemmalagets mål under de återstående 54 matchminuterna.

IFK Malmö visade upp kreativitet och snabbhet där det mesta av passningsspelet skedde på ett eller två tillslag. Fantastiskt att i denna ålder spela ett så snabbt kortpassningsspel som oftast avrundas i fina djupledsbollar eller instick till fristående forwards i straffområdet. Detta lag kan gå mycket långt och framtiden är mycket spännande.

I den elfte matchminuten kom Stefan Vagic runt på högerkanten som sedan med ett fint inlägg hittade Nigel Jackman som dessvärre inte nådde fram till bollen. Detta var dock inget att gräma sig över eftersom Dino Mesic hunnit fram in i målgården med sin löpning och enkelt kunde styra bollen i mål, 2-0.

"Gulingarna" spelade sedan ett helt självgående spel där bollen hölls på marken och på få tillslag. Höllviken/Näsets samtliga utespelare tvingades hem till egen planhalva och gjorde allt de kunde för att avvärja de gula spelarnas ohejdbara offensiv.

Med fem minuter kvar till halvtid slog Joy "Fabregas" Hossain en boll som hittade fram till Dino Mesic (se bilden) och 3-0 var ett faktum.

Två minuter senare var det dags för en annan vindsnabb ytter, Samim Saadat, att komma runt på kanten och med ett fint inlägg kunde han hitta Stefan Vagic som med fint häng kom högst och nickade bollen i nätmaskorna, 4-0.

"Di gule" fortsatte att dominera såsom laget gjort i första halvlek och hemmalagets båda forwards tvingades ner till egen planhalvas första hälft medan gästerna fint rullade boll. Det blev trångt och ingen hade väl trott att hemmalaget skulle backa hem så fruktansvärt mycket i den andra halvleken och med ett 0-4-underläge.

IFK Malmös backlinje var återstoden av matchen fem-tio meter in på offensiv planhalva och killarna började så smått tappa både fokus och inställning. Kanske inte den roligaste av matcher och de flesta hade hoppats på ett mera aggressivt hemmalag.

Med kvarten kvar att spela kom de rödklädda fram på kanten och med lite tur fick de med sig en hörnspark i den alltmer tilltagande medvinden. Nils Löfberg i IFK-målet boxade undan bollen, men inte bättre än att den hamnade hos fötterna på en motståndare som enkelt kunde lobba bollen över målvakten som inte riktigt hann tillbaka in i målet, 4-1.

IFK Malmö fortsatte att dominera och skapade några bra chanser, däribland en cykelspark av Alaa Ahmed som endast resulterade i en inspark.

På stopptid när både ledare och spelare väntade på en slutsignal smet bollen förbi en något passiv IFK-backlinje och på det efterföljande inlägget råkade Shadi Romi styra bollen in i eget mål, 4-2.

Vi hade full kontroll på matchen och den borde ha slutat med ytterligare IFK-mål i andra halvlek istället för två olyckliga ingripande som resulterade i att hemmalaget lyckades putsa till siffrorna. Sett till matchbilden var det spelmässig utklassning långa stunder, såsom mot Klågerups GIF senast.

Laget får nu avvakta matchen Husie IF – IF Limhamn Bunkeflo 2007 för att säkert veta om det blir en tredje- eller fjärdeplats i höstens serie. Vid hemmavinst befäster "di gule" tredjeplatsen vilket får anses vara godkänt med tanke på alla de nya spelarna i laget och de skador som varit.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Dardan Behrami, Shadi Romi, Edwin Adolfsson – Patchicco Diallo, Joy Hossain, Dino Mesic, – Stefan Vagic, Nigel Jackman, Alaa Ahmed. Avbytare: Christian Addo, Lukas Dahlström, Oscar Hansson, Safet Besic, Samim Saadat.

Matchens lirare:
Dino Mesic & Joy Hossain.