Sena mål fällde IFK Malmö

Trots en man kort i över en halvtimme var IFK Malmö inte alls långtifrån att vinna bortamatchen i division 1 mot Skövde AIK. Två sena baklängesmål, det ena i den 90:e minuten och det andra två minuter senare, förstörde dock dagen för ett tappert kämpande ”"di gule".

För IFK Malmö, som vid seger hade gått upp över nedflyttningsstrecket men nu ligger kvar en poäng bakom Husqvarna FF, var det oerhört snöpligt.

– Det känns tungt att inte få en enda poäng med oss från den här matchen. Jag lider med grabbarna som gjorde en jättematch och hade faktiskt varit värda tre poäng, men tyvärr hade vi oflyt i en del situationer, sade Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Om att marginalerna är små i fotboll blev "gulingarna" återigen varse. Anfallaren Måns Sörensson, som tidigare i matchen hade varit ganska osynlig, dök upp två gånger på kort tid.

Först sköt han ett skott som tog i ribban och gick ner på mållinjen innan en i Skövde hann fram och rensa undan. Bara sekunderna före Skövdes 1-0-mål rundade han sedan Skövdes målvakt Christopher Lundh och lade in bollen mot mål, men fick istället se den gå längs mållinjen och ut.

– Typiskt för ett bottenlag att inte få mål på något av de lägena. Mål i någon av de situationerna och det hade förmodligen varit vi som lämnat arenan med de muntraste minerna, suckade Bosse Mårtensson.

Det var Skövde som inledde bäst, men större delen av första halvlek var det ändå IFK Malmö som ägde utan att skapa de där riktigt heta målchanserna.

Matchen vände egentligen inte förrän IFK Malmö fick vänsterbacken Karim El hage tveksamt utvisad i den 58:e minuten. El hage åkte då på sitt andra gula kort efter att ha fått sitt första i slutskedet av den första halvleken.

– Två tuffa varningar och det påverkade självklart matchbilden att behöva slita med en man mindre. Samtidigt var det ju inte det enda som gick emot oss i den här matchen, menade Bosse Mårtensson.

IFK Malmö hade som sagt sina chanser att vinna matchen även efter utvisningen. Istället fick Skövde utdelning genom Jonas Lindberg som kunde göra 1-0 via stolpen i den 90:e minuten och Mårten Gustafsson som två minuter senare satte 2-0 på ett distansskott.

Carl Philip Brandgård är, liksom den utvisade Karim El hage, avstängd i nästa helgs match hemma mot IFK Värnamo. Brandgård drog på sig sitt andra gula kort i höst och eftersom han har ett kort som lever kvar från Lilla Torg FF-tiden är kvoten nu fylld.

Daniel "Bato" Jovanovic tvingades utgå med känningar i höger ljumske med drygt en minut kvar till pausvilan. Strax efter slutsignalen kände han sig dock betydligt bättre och bör kunna spela när det är dags igen om en dryg vecka.

– Killarna fightades till hundra procent idag. Vi känner även allmänt att vi är inne i en positiv trend och har fortfarande goda möjligheter att klara av det här, avrundade en förhoppningsfull Bosse Mårtensson, som den här gången nöjde sig med att hylla det gula kollektivet.

Flera spelare var det alltså som var bra i "di gule". Tre stycken, målvakten Magnus Ringdahl, samt innermittfältarna Joakim Persson och Robin "Tomelilla" Nilsson, utmärkte sig dock lite extra.

STARTELVORNA

Skövde AIK (4-3-2-1): Christopher Lundh – Johan Johansson, Adam Rosén, Tobias Jansson, Jesper Holmqvist – Johny David, Gustav Karlsson (lk), Andreas Stomberg – Mårten Gustafsson, Jonas Lindberg – Jakob Orlov. Avbytare: Claes Espefält (Andreas Stomberg 61), Charbel Abraham (Johny David 65), Mathias Ljung (Tobias Jansson 75), Zacharias Svensson, Daniel Jönsson (målvakt).

IFK Malmö (4-3-3): Magnus Ringdahl – Carl Philip Brandgård, Ahmedin Sudic, Jörgen Svensson, Karim El hage – Dan Mårtensson, Joakim Persson (lk), Robin Nilsson – Daniel Jovanovic, Måns Sörensson, Zoran Jovanovic. Avbytare: Magnus Bönnemark (Daniel Jovanovic 44), Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic, Joakim Svensson, Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Skövde AIK: Tobias Jansson.

IFK Malmö: Magnus Ringdahl.