Ett mycket ungt B/U-lag i IFK Malmö var på fredagen nära att få ett oavgjort resultat med sig från matchen i reservlagsserien division 1 Elit mot Malmö Anadolu BI. "Gulingarna" nådde dock inte riktigt ända fram och föll med 2-4 (0-3).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U-lag:

Sett ur gula ögon såg det inte alls bra ut till en början. Malmö Anadolu BI dominerade första halvlek efter att vi hade släppt in dem alldeles för lätt i matchen och framförallt var det på högersidan som vi fallerade.

Vi skapade samtidigt väldigt lite och trots att vi hade en del offensiva spelare på planen hade vi problem med att kunna etablera ett spel på deras planhalva.

Under början av andra halvlek blev vi tyvärr tvungna att byta ut mittbacken Daniel Weclewicz. Jag hoppas absolut för hans egen skull att han blir frisk i god tid till MM-finalen där han är med och konkurrerar om en plats i startelvan med Mario Djordjevic.

Maximilian Gajda fick spela en stund som högerback och det han presterade bådar gott för framtiden. Han har samma arbetskapacitet som Abbas Abbas och kan mycket väl komma att vara med i diskussionerna om en plats från start i finalen.

Jag är också glad över att få se mittfältaren Aleksandar Milutinovic, som trots sin ringa ålder född 1993, försöker förbättra sitt eget spel. Precis som ett år äldre Mattias Olsson tar han hela tiden små steg framåt och det är bara roligt att kunna konstatera.

Alden Smajlovic och Erol Ali gjorde en fullt godkänd match på mittfältet. Vi ska nämligen inte glömma att de har fått mycket speltid under hela säsongen och drog ett oerhört tungt lass när vi i onsdags kvalspelade mot Högaborgs BK.

Mateo Mandic försöker även han bidra med sina kvaliteter och det är definitivt en spelare att räkna med på innermittfältet i MM-finalen den 22 oktober, lite beroende på vilket upplägg jag väljer när vi då ska ta oss an Kvarnby IK.

Andreas Omidfar Kiriazidis fick gå ut i halvtid efter att ha blivit isolerad av Malmö Anadolus försvar, men har helt klart potential att utvecklas till en bra offensiv spelare, vilket han kommer att bli om han utvärderar sina beslut på planen.

Mest av allt gläder det mig dock att två så omtalade spelare som Abbas Abbas och Ismail Güven, som många gånger inte har bidragit med något konstruktivt till laget, idag gick in och gjorde en mycket bra match. Det bevisar att de finns goda kvaliteter att plocka fram hos dessa spelare även framöver.

Vi ska heller inte glömma att vi vann andra halvlek med 2-1 och hade lägen till att göra fler mål. Detta är ytterligare en positiv sak och något som vi ska ta med oss till framtida utmaningar på fotbollsplanen.

Startelvan (4-5-1): Mujtaba Alshara – Abbas Abbas, Daniel Weclewicz, Toni Parlov, Mario Djordjevic – Erol Ali, Milos Nikolic, Alden Smajlovic, Aleksandar Milutinovic, Mateo Mandic – Andreas Omidfar Kiriazidis. Avbytare: Ismail Güven (Andreas Omidfar Kiriazidis 46), Anto Vujica (Daniel Weclewicz 55), Mattias Olsson (Aleksandar Milutinovic 55), Maximilian Gajda (Erol Ali 55).