Avspark: IFK Malmö – IFK Värnamo

På söndag den 12 oktober klockan 16:00 är det avspark mellan IFK Malmö och IFK Värnamo i division 1 Södra. Vilka spelar och vilka saknas? Vad tycker tränarna? Ifkmalmo.com ger dig aktuell information om båda lagen.

TRUPPERNA

IFK Malmö: Festim Bytyqi, Magnus Ringdahl – Dan Mårtensson, Jörgen Svensson, Joakim Persson, Magnus Bönnemark, Blerim Mullici, Daniel Jovanovic, Zoran Jovanovic, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic, Måns Sörensson, Demokrat Maxhuni, Ahmedin Sudic, Robin Nilsson, Robert Kjellin.

IFK Värnamo: Dennis Lööv, Björn Åkesson – Tommy Petersson, Henrik Johansson, Richard Sandström, Martin Maletic, Martin Claesson, Linus Malmborg, Simon Thern, Bujar Ferizi, Tobias Englund, Marcus Clewåker, Andreas Svensson, Joel Löw, Mattias Svensson, Johan Gunnarsson.

 
AKTUELLT

IFK Malmö: Det är ytterbacksproblem i IFK Malmö där två spelare är avstängda och en skadad. Uppe i Skövde drog Carl Philip Brandgård först på sig sin tredje varning för säsongen och sedan blev Karim El hage utvisad. Två dagar senare, på tisdagsträningen, skadade Joakim Svensson ljumsken.

Blerim Mullici, anfallaren som missade matchen senast på grund av känningar i knäet, har däremot sett riktigt bra ut på träningarna i veckan och ska kunna gå för fullt. Försvararen Robert Kjellin är också med igen efter att varit i New York med jobbet under förra veckoslutet.

IFK Värnamo: Niklas Hult, försvararen som nästa säsong ska spela för allsvenska IF Elfsborg, är iväg på matchläger med P90-landslaget och missar matchen mot IFK Malmö. Det gör även sedan tidigare fotskadade Peter Ericson och Adnan Kahrimanovic.

TRÄNARNA TYCKER


Bo Mårtensson, tränare i IFK Malmö:
Vi kommer att ha klara förutsättningar inför matchen om vad som exakt krävs för att klara division 1-kontraktet. Det är därför bara en enda sak att sikta på och det är att vi börjar med att vinna matchen mot IFK Värnamo.

IFK Värnamo är ett lag som annars har gått riktigt bra på sistone. Jag har ingen jättekoll på hur de spelar, men senast besegrade de Carlstad United BK och några omgångar tidigare spelade de oavgjort borta mot seriesegrande FC Trollhättan, vilket förstås imponerar.

De är alltså också i bra form för tillfället. Oavsett vilket så har vi dock mest att spela för, samtidigt som vi är starka på hemmaplan med bara en enda förlust under hösten. Därför är det mycket som talar för oss och det är bara att hoppas att det kommer att fälla avgörandet imorgon.

Peter Johansson, tränare i IFK Värnamo: Det finns fortfarande en liten chans för oss att komma trea i serien och spelar såklart för det. Vi har varit bra hela säsongen, bortsett från en svacka, och hoppas även kunna avsluta serien på ett snyggt sätt.


IFK Malmö kan vara väldigt bra i sina bästa perioder, men också dippa en del. Det är en öppen match tycker jag, båda lagen kommer att ha ett antal målchanser och det mest effektiva laget framför mål när matchen ska till att avgöras, kommer att vinna. Så allt talar för att små marginaler avgör imorgon.