Imorgon står mycket på spel för IFK Malmös framtid.  Dagen före denna ödesmatch borta mot Husqvarna FF fick ifkmalmo.com en pratstund med Joakim Persson. En spelare som är inställd på ett positivt slut av en annars, på det stora hela, tämligen brokig säsong.

Ni vet vad som står på spel mot Husqvarna, Joakim. Är där något som talar för IFK?

– Att vi har ett bra lag, även om inte serietabellen vittnar om det. Dessutom har vi revansch att kräva på Husqvarna efter den försmädliga premiärförlusten mot dem hemma på IP. Sedan är det klart en fördel att vi har saken i egna händer. Vinner vi behöver vi inte tillförlita oss på några andra resultat. Det lag som har den bästa inställningen imorgon kommer att vinna.

Er bortastatistik är allt annat en en njutbar läsning. Ni har blott en seger (mot Motala AIF) utanför Malmös gränser. Förklaring?

– Ja, säg det. Vårt bortaspel har helt gått i stöpet och satt sig mentalt bland oss spelare. Den tråkiga statistiken får vi dock se till att ändra på imorgon.

Vad vet ni om Husqvarna?

– Att det är ett lag som spelar en fysisk fotboll. För att bemästra den, måste vi göra det vi är bra på. Att undvika den fysiska delen och utnyttja vår teknik.

Senast mot Värnamo uppträdde du som mittback. Är det en ovanlig position för dig?

– Nej, inte direkt. Jag spelade på den positionen som pojklagsspelare, men visst det är ett antal år sedan. Jag känner mig dock trygg på alla positioner och mycket talar väl för att jag i Jörgen Svenssons frånvaro får fortsätta som mittback mot Husqvarna.

Har du bestämt något inför nästa säsong?

– Nej, i nuläget vet jag ingenting. Mitt kontrakt med Malmö FF löper ut i november, det är allt jag vet. Fast det är inget jag tänker på nu. Nu är all fokus inställt på morgondagens match då vi ska försöka hålla IFK Malmö kvar i ettan.

Vågar du på dig ett tips, Joakim?

– Jag slår till med 2-1 till oss. Ett resultat som räcker långt för att det ska bli ett lyckligt avslut på den här säsongen.