IFK Malmös P95 både misslyckades och lyckades i säsongens första inomhusturnering Olympic Cup. Två av de tre lagen var långtifrån normal standard, medan "gulingarnas" tredjelag i varje fall gladde lite med en semifinalplats.

Efter varje match har undertecknad skrivit en kort matchkommentar.

Gruppspel

 
Grupp 1
 
BK Olympic 2 – IFK Malmö 1 0-6
Mål:
Alaa Ahmed 3, Stefan Vagic 2, Dardan Behrami (IFK)
Målassist: Alaa Ahmed, Dardan Behrami, Samim Saadat, Stefan Vagic (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Alaa Ahmed
Kommentar: Halvvägs in i matchen var det ännu målöst. "Di gule" övergick då till att passa bollen istället för att transportera densamma och genast kunde laget göra flera fina spelmål.
 
IFK Malmö 1 – IF Limhamn Bunkeflo 2007 2 1-3
Mål:
Stefan Vagic (IFK)
Målassist: Alaa Ahmed (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Dardan Behrmani
Kommentar: Vi gjorde ingen bra match. Vi stod stilla, avvaktade och övergick sedan till att bli passiva, vilket LB07 självfallet utnyttjade. Trots 1-2-reducering var vi inte nära poäng i matchen. För många enskilda aktioner istället för lagspel och passningsspel. Motståndarna agerade utmärkt kollektivt och vann fullt rättvist.
 
Hyllie IK 1 – IFK Malmö 1 4-2
Mål:
Alaa Ahmed, Dino Mesic (IFK)
Målassist: Samim Saadat (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Dino Mesic
Kommentar: Knappt tre minuter hade spelats när vi gjorde ett individuellt misstag, vilket man aldrig kan göra mot mycket skickliga Hyllie IK. Ännu ett misstag och 0-2. Trots 1-3-reducering och 2-4-reducering var vi alldeles för tama. Dardan Behrami och Dino Mesic bytte plats mellan stolparna och genast kunde den senare svara för fina väggspel och en upphämtning på nästan egen hand. Missade slutspelet på målskillnad (ett enda mål) och framförallt för att vi valde att göra "det på egen hand" istället för att spela som ett lag och som lag vinna. Hyllie IK kunde ha vunnit med större siffror.

Grupp 2

IFK Malmö 2 – Vikens IK 4-0
Mål:
Shadi Romi 2, Lukas Dahlström, Oscar Hansson (IFK)
Målassist: Marko Krsmanovic 2, Shadi Romi
Varningar:

Matchens lirare: Shadi Romi
Kommentar: Något trögstartat lag, men som kom igång rejält och komfortabelt kunde rubba Vikens IK utmärkta försvarsspel.Brände inledningsvis och i matchens slutskede några självklara målchanser.

BK Olympic 1 – IFK Malmö 2 1-0
Mål:

Målassist:
Varningar: Marko Krsmanovic, Oscar Hansson (IFK).
Matchens lirare: Oscar Hansson
Kommentar: Undertecknad missade matchens första minut och då låg laget redan under med 0-1. "Di gule" reste sig sedan spelmässigt och skapade många målchanser, vilket borde ha resulterat i två, tre mål framåt. Vi sumpade för mycket inne i boxen, men annars fina kämpartakter. Bra försvarsspel i Olympic.

IFK Malmö 2 – Malmö Anadolu BI 1 3-2
Mål:
Anton Phan, Lukas Dahlström, Oscar Hansson (IFK)
Målassist: Nils Löfberg 2, Marko Krsmanovic (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Marko Krsmanovic (IFK)
Kommentar: En tuff match där vi hämtade upp 0-1, och 1-2. Nils Löfberg svarade för fin speluppfattning från sin målvaktsposition och bidrog med två målpass.Mycket fin laginsats mot ett spelskickligt MABI. Laget vann förtjänstfullt grupp 2.

Grupp 3

IFK Malmö 3 – BK Kick 8-0
Mål:
Adil Hakimi 3, Adam Nordkvist 2, Christian Addo, Max Tryggvason, Nigel Jackman (IFK)
Målassist: Adam Nordkvist 3, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Edwin Adolfsson, Safet Besic (IFK)

Varningar: Edwin Adolfsson (IFK)
Matchens lirare: Adam Nordkvist
Kommentar: Mål redan i det andra anfallet. Smakstart för vårt "backlag" (alla utom Nigel Jackman är försvarare) som spelade fin fotboll och satte många av sina målchanser.

Malmö Anadolu BI 2 – IFK Malmö 3 4-4
Mål:
Adam Nordkvist 3, Christian Addo (IFK)
Målassist: Adam Nordkvist, Adil Hakimi (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Adam Nordkvist
Kommentar: En svängig match med två lag som tycktes bjuda på försvarsmisstag, trots idel försvarare på planen i "di gule" eftersom anfallaren Nigel Jackman hade spelat färdigt (halsont). Båda lagen bjöd på fina spelmål och med knappa 90 sekunder kvar av matchen ledde MABI med 4-2. "Gulingarna" visade dock prov på att lagmoralen skulle komma att räcka långt i denna turnering.

IF Limhamn Bunkeflo 2007 1 – IFK Malmö 3 4-3
Mål:
Adil Hakimi 2, Adam Nordkvist (IFK)
Målassist: Edwin Adolfsson (IFK)
Varningar: Christian Addo (IFK)
Matchens lirare: Christian Addo
Kommentar: Avvaktande inledning och sedan kom ett snabbt spelande LB07 igång. På fyra minuter gjorde de tre mål (varav ett på en tveksam straff). När det återstod sju minuter kvar av matchen svarade "di gule" för fem fantastiska minuter då man gick från 0-3 till 3-3. Med minuten kvar av matchen och med många målchanser åt båda hållen – tillräckligt många för att något av lagen skulle kunna utropa sig till segrare – bjöd så IFK Malmö på segermålet. En LB07-spelare tilläts stå helt fri strax utanför boxen vid ett inspel (ersätter inkast inomhus). Mycket onödigt och 4-3 var ett faktum. Annars en heroisk upphämtning.

IFK Malmö 3 – Hyllie IK 2 4-2
Mål:
Adil Hakimi 2, Adam Nordkvist, Christian Addo (IFK)
Målassist: Adam Nordkvist, Edwin Adolfsson (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Adil Hakimi
Kommentar: En match undertecknad inte kunde bevittna (den spelades samtidigt som IFK Malmö 1 – Hyllie IK 1, med samma slutresultat fast med omvänd slutsegrare). Killarna ska enligt rapporterna ha gjort en bra match och slutade därmed tvåa i grupp 3.

Slutspel

Kvartsfinaler

IFK Malmö 3 – BK Olympic 1 2-1 efter förlängning
Mål:
Adam Nordkvist, Adil Hakimi (IFK)
Målassist: Christian Addo, Safet Besic (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Adil Hakimi
Kommentar: Undertecknad kunde först närvara när förlängningen drog igång och resultatet efter ordinarie tid fastställdes till 1-1. Max Tryggvason lämnade återbud för resten av cupen såsom Nigel Jackman redan gjort efter den första gruppspelsmatchen. Två minuter avverkades och båda lagen hade ett avslut strax utanför stolpen. Ytterligare två minuter avlutades och med spel tre-mot-tre i den sjätte stopptidsminuten kunde Christian Addo hitta fram till Adil Hakimi som smekte in bollen i det bortre hörnet.

IFK Malmö 2 – Malmö Anadolu BI 1 0-5
Mål:

Målassist:
Varningar:
Matchens lirare: Nils Löfberg
Kommentar: Märklig match från vår sida. Vi hade precis spelat jämnt mot MABI i gruppspelet och vunnit med 3-2. Nu drabbades vi av två avbräck i form av två illamående spelare, Anton Phan och Shadi Romi. Detta påverkade laget och utan lagkaptenen Shadi Romi var det ingen som riktigt tog ansvar. Passningsspelet var stundtals riktigt dåligt och MABI:s anfall stundtals lysande. Nils Löfberg svarade för svettiga räddningar och höll nere siffrorna, och såg till att det bara stod 0-1 efter fem minuter.

Semifinal

Hyllie IK 1 – IFK Malmö 3 4-2
Mål:
Christian Addo 2 (IFK)
Målassist: Edwin Adolfsson (IFK)
Varningar:
Matchens lirare: Christian Addo
Kommentar: Återigen skulle en match mellan IFK Malmö och Hyllie IK sluta 4-2. Hyllie IK visade inledningsvis att de gärna ville till final. "Di gule" hamnade också i underläge efter ett onödigt försvarsmisstag. "Gulingarna-backlag" fortsatte sedan trots underläge att spela försvar och satsa på kontringar mot ett spelskickligt motstånd. Två fina kontringar yppades varav det ena avslutet gick strax utanför medan det andra ledde till 1-1. Spelet stod sedan och vägde till dess att det återstod knappa fem minuter av matchen. Hyllie IK gjorde sedan två mål inom beloppet av en minut. IFK Malmö såg slaget ut, men killarna visade återigen upp fin lagmoral och kunde också (kanske inte helt rättvist) reducera till 2-3. Därefter hade laget två fina chanser till att kvittera, men istället kunde Hyllie IK blixtsnabbt kontra in 2-4 med dryga 20 sekunder kvar av matchen.Killarna ska vara nöjda med sin insats och en semifinalplats för vårt "backlag" är något att bära med sig. Nigel Jackmans uträde påverkade inte fullt så mycket som vi först trodde eftersom Adam Nordkvist och Adil Hakimi svarade för många mål.

Matcherna spelades 1×13 minuter.

IFK Malmö 1: Dino Mesic – Alaa Ahmed, Dardan Behrmani, Joy Hossain, Samin Saadat, Stefan Vagic.

IFK Malmö 2: Nils Löfberg – Anton Phan, Filip Koffi, Lukas Dahlström, Marko Krsmanovic, Oscar Hansson, Shadi Romi.

IFK Malmö 3: Safet Besic – Adam Nordkvist, Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Edwin Adolfsson, Max Tryggvason, Nigel Jackman.