IFK Malmös P95 har gjort klart med ny ledare, Rickard Bjelk, och passar samtidigt på att tacka av Robert Sörensson för säsongen 2008.
 
Robert Sörensson har med en ny anställning redan konstaterat att våren 2009 skulle bli hans sista i IFK Malmö och därför valde tränarduon redan nu att söka en omedelbar ersättare. I veckan blev det alltså klart att Rickard Bjelk ersätter Robert Sörensson som assisterande tränare i IFK Malmös P95. Bjelk börjar hos "di gule" redan på måndag.
 
Med höstsäsongen 2008, samt två tidigare säsonger i en annan förening, har Thomas Green och Robert Sörensson arbetat tillsammans i nästan tre år. Det har blivit en hel del medaljer och många härliga fotbollsminnen. Vi tackar självklart Robert Sörensson för den gångna säsongen och önskar honom lycka till i framtiden.
 
Shadi Romi, lagkapten i P95:
– Rickard (Bjelk) verkar jättebra. Bestämd och duktig. Han kommer att få respekt med sig av alla.
 
"Di gule" har nu avverkat sin första träningsvecka, och både ledare och spelarna är överens om att 17-mannatruppen (kan bli 18 man inom kort) håller en otroligt hög klass. Det råder ingen tvekan om lagets kvalitéer och ambitioner. Siktet är inställt på den absoluta toppen.
 
Några spelare har självfallet saknats (från eller flera träningar i veckan), men vi tror och hoppas att flera av dem är tillbaka i träning inom kort. Spelare som Isak Listring (sträckning i lårets baksida), Alaa Ahmed (sjuk), Nigel Jackman (sjuk), Patchicco Diallo (knä/rehab), Dino Mesic (ljumske/rehab) kommer att höja lagets nivå ytterligare några snäpp.
 
Den som kanske imponerat mest i veckan är Safet Besic som med sin beslutsamhet tagit rätt beslut och visat upp en enastående teknik. Även Nils Löfberg visar på gryende form i IFK-målet. Intensiteten har varit hög och träningsvärken har självklart gjort sig påmind. Allt handlar om hur mycket man är beredd på att satsa för att nå toppen.
 
Shadi Romi, lagkapten i P95:
– Spelet har redan blivit riktigt bra på bara denna vecka. Det är härligt att vara igång.
 
Nästkommande träningar för IFK Malmö är den 19, 21 och 22 januari där veckan avslutas med vårens första träningsmatch hemma mot Kvarnby IK på lördagen (klockan 15.15).