IFK Malmös P96 har alltjämt full pott i träningsmatcherna. Efter att "di gule" väl hade fått spelet att lossna var det heller aldrig något snack om saken i lördagens match där BK Flagg kunde besegras med utklassningssiffrorna 8-2 (3-0).

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Båda lagen bjöd på ett tufft och bra spel under matchens inledande 20 minuter. På gruset var det däremot knappast tal om något skönspel utan snarare kämpartag och spelarna i de båda lagen visade en härlig vilja.

Efter det fick vi igång spelet, rullade boll och kunde gå tll halvtidsvila med en stabil 3-0-ledning.

Glädjande nog fick vi precis den start som vi ville ha på den andra halvleken. Redan efter drygt tre minuters spel kunde vi öka på till 4-0 och då var vi också säkra på att vi hade vunnit den här matchen.

Tyvärr så kämpade sig BK Flagg då fram till både 1-4 och 2-4. Men sedan tog det stopp för deras del. Vi gjorde fyra raka mål och ökade på till utklassningssiffrorna 8-2 som också skulle visa sig bli slutresultatet.

Jag tycker att vi gjorde en bra match och försökte verkligen rulla bollen till varandra. Vi spelade en fin fotboll och gjorde tre-fyra snygga mål efter att ha låtit bollen gå framåt på ett par passningar följt av avslut.

En sak får vi dock inte glömma och det är att vi alltid, oavsett vad det står i matchen, måste fortsätta att kämpa. Matchen är ju aldrig slut förrän domaren blåser av den och vändningar förekommer titt som tätt.

Oavsett är jag imponerad över killarnas kämpartakter, vilja och lagspel i den här matchen där även vår målvakt, Bilal Amin Lagoun, gjorde sitt första mål i IFK-tröjan. Med drygt fyra minuter kvar att spela fick han chansen från straffpunkten och var hur kylig som helst.

Två spelare utmärkte sig lite extra idag och blev därför också valda till matchens lirare. Det ena priset går till målvakten Bilal Amin Lagoun som förutom det egna straffmålet även var nära att ta en straff. Abdul Fathi, mittfältaren, var mycket bra, krigade verkligen för laget och gjorde dessutom två egna mål.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Bilal Amin Lagoun – Ahmed Fakhro, Zakaria Awad, Saber Azizi, Khaled Abdul Rahim – Osama Kassem, Agon Ajeti, Amit Veliu, Abdul Fathi – Ali Alkhafadji, Mostafa Omar. Avbytare: Adonik Zeqiri, Benhur Menghis, Blend Karim, Drin Ajeti, Mohamed Abduabdalla.

Matchens lirare: Abdul Fathi & Bilal Amin Lagoun.