Den fina försäsongsformen består för IFK Malmös P96. "Gulingarna" tog i söndagens träningsmatch sin femte seger av fem möjliga då Trelleborgs FF besegrades med utklassningssiffrorna 5-1 (4-0). 

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96:

Vi gjorde en mycket bra match, rullade boll och kämpade som ett lag matchen igenom. TFF spelade även de en bra fotboll med få tillslag och försökte hela tiden, men vi stod upp på ett utmärkt sätt och visade sig i slutändan vara det bättre laget i matchen som vi också vann fullt välförtjänt.

Backlinjen var strålande och lät inte Trelleborgs FF komma förbi mer än vid ett fåtal tillfällen, mittfältet fördelade bollarna till varandra på ett imponerande sätt och gjorde, tillsammans med anfallarna, ett underbart arbete såväl offensivt som defensivt.

Målen:

1-0 Mostafa Omar kom förbi efter en passning av Saber Azizi och Mostafa avslutade med att chippa bollen över målvakten.
2-0 Yusuf Semovski dribblade sig förbi och slog bollen snyggt i mål.
3-0 Blend Karim. Efter ett fint passningsspel tillsammans med Yusuf Semovski och Muhammad Jammal så kunde Blend Karim slå in bollen i mål.
4-0 Bassam Ahmad kom förbi på sin vänsterkant och sköt i det bortre hörnet.
5-0 Muhammad Jammal kom fri med målvakten, rundade honom och slog in bollen i mål.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-4-2): Bilal Amin Lagoun – Osama Kassem, Zakaria Awad, Yusuf Wali, Edmond Hani – Ali Alkhafadji, Agon Ajeti, Saber Azizi, Bassam Ahmad – Mostafa Omar, Yusuf Semovski. Avbytare: Benhur Menghis, Besfort Xhafolli, Blend Karim, Khaled Abdul Rahim, Muhammad Jammal.

Matchens lirare:
Saber Azizi & Zakaria Awad.