IFK Malmös P95 stod upp riktigt bra under stora delar av torsdagens träningsmatch mot IF Limhamn Bunkeflo 2007:s P94-lag. På slutet orkade "gulingarna" dock inte stå emot och föll med klara 1-5 (1-2).

"Di gule" fick sig en ordentlig genomkörare när gästande IF Limhamn Bunkeflo 2007 (pojkar födda 1994) kom på besök. Matchen höll stundtals högt tempo och vårdat spel.

Gästerna inledde bäst med oroande djupledslöpningar varav en ledde till ett skott strax utanför bortre stolpen. Minuten senare var det dags för "di gule" som vaskade fram ett skott på mål av Dino Mesic från distans.

Båda lagen kände försiktigt på varandra och nyttjade följaktligen sina respektive kanter i sina anfallsförsök. I den sjätte minuten blev dock den högt placerade backlinjen i hemmalaget centralt överspelad och den efterföljande skottlobben dalade snyggt in under ribban bakom en chanslös Nils Löfberg i IFK-målet, 0-1.

Hemmalaget började så smått att ta för sig och spelade många smarta bollar på djupet, något som de tre snabba anfallarna Dino Mesic, Samim Saadat och Stefan Vagic utnyttjade väl. Dock utan några riktigt farliga avslut som följd.

Sedan i den 16:e matchminuten när det såg ut som om IFK Malmö på allvar börjat ta för sig ute på planen kom så 2-0 till gästerna efter ett friläge som föregicks av en uppenbar två till tre meters offside.

Matchen stod och vägde när Stefan Vagic efter Joy Hossains förarbete kunde reducera fem minuter senare, 1-2. Drygt sex minuter därefter hade Dino Mesic ett bra nickförsök, men bollen smet strax utanför det bortre krysset.

Trots att gästerna vann avsluten med 11-6 i första halvleken, hade tre ruggiga ramträffar och lika många frilägen stod sig resultatet fram till halvtidsvilan.

"Gulingarna" fick nu möjlighet att samla krafter och hade siktet inställt på ett kvitteringsmål. Andra halvleken var knappt minuten gammal när gästernas målvakt tvingades rädda ett tungt skott vid främre stolpen.

Drygt fem minuter in på andra halvlek hade IFK Malmö svarat för tre riktigt farliga chanser medan gästerna fortfarande bara mäktat med en tveksam offsidelöpning. Om första halvleken tillhörde bortalaget så kom desto mer att handla om hemmalaget i den andra halvleken.

Stefan Vagic hade halvöppet mål, men fick dessvärre bollen strax utanför den bortre stolpen. Joy Hossain hade en boll som gick en meter över ribban, ett skottförsök från dryga 25 meter.

När det verkade som om "di gule" skulle kunna hota att förändra matchbilden med ett kvitteringsmål slog istället gästerna till med ett fint anfall och 1-3 var ett faktum. Ett tungt baklängesmål eftersom det kom i en period av fint IFK-spel.

Hemmalaget vann avslutsstatistiken i den andra halvleken med 10-6, men kunde trots det inte lyckas göra fler mål. När så matchen kommit till den 75:e matchminuten, en kvart längre spelad tid än vad IFK Malmös P95 är vana vid – och med tio man på planen – utökade gästerna sin komfortabla ledning till 4-1.

Med två minuter senare räddade Nils Löfberg återigen, men returen slogs enkelt in i mål av en spelare som verkade stå i offside när första skottet avlossades, 1-5.

"Di gule" orkade inte riktigt stå emot i 80 minuter. Det är trots allt 20 minuters längre speltid än normalt. Däremot fick laget sig en riktigt bra genomkörare av ett duktigt lag och tempot var stundtals helt godkänt. 

Även om 1-5 kan verka lite i överkant sett till matchbilden och det faktum att avsluten slutar oerhört jämt, 17-16 till gästernas favör, så ska det nämnas att Nils Löfberg svarade för många otroliga räddningar, vilket faktiskt höll nere siffrorna i första halvleken.

Nu närmast väntar Lunds BK i öppningsmatchen i distriktsmästerskapet (DM) på lördag. Det är bara för "di gule" att ladda om och ta med sig inställningen från dagens match.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-3-3):
Nils Löfberg – Dardan Behrami, Alexandar Trifkovic, Shadi Romi, Christian Addo – Safet Besic, Adam Nordkvist, Tugay Yildirim – Samim Saadat, Stefan Vagic, Dino Mesic. Avbytare: Adil Hakimi, Alaa Ahmed, Isak Listring, Joy Hossain, Oscar Hansson.

Matchens lirare: Nils Löfberg.