IFK Malmö var på lördagen nära att ta en fin skalp mot Vanlöse IF som spelar i den danska motsvarigheten till division 1. "Gulingarna" gjorde en riktigt bra match och hade flera chanser att avgöra matchen som slutade oavgjord, 1-1 (0-0).

– Det var egentligen en stabil insats, men vi borde nog ha petat in något mål till och vunnit. Sett till 90 minuter var det också vi som hade det chansmässiga övertaget, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Senast mot IFK Trelleborg var det inte mycket som fungerade i "di gule" och därför var det glädjande att man direkt kunde hitta tillbaka till det fina försvarsspelet som man hade mot såväl Ramlösa Södra FF som Malmö FF:s U21-lag.

Framåt, där Blerim Mullici i bortreste Måns Sörenssons frånvaro spelade tillsammans med Dzevad Nezirevic, såg det också ganska bra ut fram till den sista passningen. Mot Vanlöse var ett självmål den enda bollen som slank in i motståndarnas bur.

– Vi behöver bli noggrannare i sista passningen, samt gärna komma lite närmare mål innan vi avslutar, konstaterade Jörgen Ohlsson.

Demokrat Maxhuni var siste IFK:are på bollen, efter ett snyggt förarbete med en yttersida av Dzevad Nezirevic, då 1-1-målet föll i den 66:e minuten, Maxhuni kunde dock inte tillgodoräkna sig målet eftersom en rensande dansk hann emellan innan domaren blåste.

– Ett bra och snabbt anfall, samt ett okej mål, betygsatte tränaren Jörgen Ohlsson. Det känns bara lite tråkigt att han inte själv fick bli målskytt på riktigt. 

IFK Malmö hade en rad chanser att avgöra mot slutet av matchen. Robinn Sander, innermittfältaren som gjorde sin bästa match hittills i den gula tröjan, försattes i ett bra skottläge, men sköt utanför från nära håll.

Tränaren Jörgen Ohlsson hade trots det ingen större anledning att vara missnöjd.

– Jag tycker att vi hävdade oss bra mot hyfsat fysiska spelare.Det fattades bara lite effektivitet framåt och det kommer när vi har fått några matcher till ihop.

Unge Demokrat Maxhuni var, förutom att han låg bakom målet, också den som i övrigt visade allra bäst takter i ett kollektivt starkt IFK Malmö. De gånger han kom rättvänd utgjorde han ett stort hot mot danskarnas backlinje.

Redan på tisdagen spelar "di gule" sin nästa träningsmatch där division 3-klubben FC Trelleborg står för motståndet.

Startelvan (4-4-2): Festim Bytyqi – Ahmedin Sudic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Mustafa Arezoo, Robinn Sander, Elvir Biberic, Demokrat Maxhuni – Dzevad Nezirevic, Blerim Mullici. Avbytare: Marko Knezevic (Dzevad Nezirevic 68), Edis Djugumovic (Marko Knezevic 73), Tobias Rosenlind (Mustafa Arezoo 87), Karim El hage.