Starten i IFK Malmö blev en succé för Måns Sörensson som gjorde det ena målet efter det andra. Men när Jörgen Svensson flyttade ner i backlinjen började det gå tungt och nu tar den snart 23-årige anfallaren en timeout från fotbollen.

– Det är en skicklig fotbollsspelare och det känns tråkigt att han har tappat motivationen att spela vidare. Han har ett år kvar på kontraktet, men det går inte att tvinga någon som inte har suget kvar, konstaterar Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Måns Sörensson, som för några år sedan var en notorisk målskytt i junior- och pojklandslaget, var enligt många det nyförvärv som ifjol skulle ge "di gule" den rätta spjutspetskompetensen för att på allvar kunna utmana om uppflyttning till Superettan.

Sörensson gjorde också en del mål så länge Jörgen Svensson fanns kvar som anfallspartner, men när han plockades ner för att förstärka backlinjen fungerade det betydligt sämre för Måns. Och för klubben slutade säsongen som bekant med en degradering till tvåan.

– Han har inte tyckt att det har varit roligt med fotbollen, varken under hösten eller vintern, därför kändes det tyvärr bara som en tidsfråga innan det här beskedet skulle komma, berättar Jörgen Ohlsson.

Jörgen Olsson och Roland Karlsson, senioransvarig i IFK Malmö, hoppas båda att Måns Sörensson ska ångra sig och komma tillbaka till fotbollen.

– Vi önskar Måns självklart lycka till vad han än väljer att göra i framtiden och tackar honom för insatsen i klubben. Han väljer nu att ta timeout en tid, men det behöver förstås inte betyda att det är slutspelat för gott, betonar Roland Karlsson.

Förutom den dryga säsongen i IFK Malmö har Måns Sörensson representerat moderklubben Landskrona BoIS (1991-2006), AFC Ajax (Holland, lån våren 2004), Ängelholms FF (lån hösten 2006) och Falkenbergs FF (2007),