IFK Malmö straffade Klagshamn

En seger är alltid bra för självförtroendet – inte minst mot en seriekonkurrent. IFK Malmö kunde glädja sig åt detta efter att ha vunnit lördagens träningsmatch mot IFK Klagshamn med uddamålet, 2-1 (0-1). De gula målen gjordes av Blerim Mullici och Elvir Biberic, den siste på straff.

– Två raka, det är aldrig fel och jag tycker även överlag att spelarna gjorde det som vi hade kommit överens om. De klev in i de flesta duellerna och visade att det ibland är viljan, inte kilona, som avgör, sade Jörgen Ohlsson, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Rutinerade Jens Nordström, som spelade i "di gule" under Superettantiden, gav IFK Klagshamn ledningen i den 35:e minuten. Han fick bollen efter ett högerinlägg av Richard Rosdahl, kom in i straffområdet och satte den enkelt bredvid målvakten Marco Lindholm-Passanante.

Ett mål som så långt var logiskt eftersom IFK Klagshamn hade haft det mesta av spelet och under den sista kvarten av halvleken även dominerade chansmässigt.

– Det är bara att konstatera att vår avslutning på första halvlek inte alls var bra, menade Jörgen Ohlsson.

Om spelet då var stillastående och IFK Klagshamn knappt lät IFK Malmö komma över mittplan, var matchbilden efter pausen till en början den motsatta.

Blerim Mullicis mål, som betydde kvittering till 1-1 och kom knappt två minuter in på den andra halvleken, var riktigt snyggt. Han tog emot bollen inne i straffområdet och drog till på volley utan chans för IFK Klagshamns målvakt Patrik Eklund.

Segermålet kom på straff, efter att Demokrat Maxhuni blivit neddragen, i den 71:e minuten. Elvir Biberic, ett av många Malmö FF-lån, tog revansch för missen i veckan mot FC Trelleborg och satte nu sitt första mål i den gula tröjan.

– Segern kändes helt okej. Jag tror att de hade lite mer av spelet, medan vi skapade de flesta chanserna och kunde ha gjort något mål till, tyckte Jörgen Ohlsson.


Under slutkvarten, däribland mer än fem minuters stopptid på grund av en del avblåsningar för skador, var dock IFK Klagshamn inte alls långtifrån att kvittera. Med bara sekunder kvar att spela hade man en boll som dansade på mållinjen.

– Det var inte särskilt bra från vår sida. Vi föll ner lite väl mycket, det gäller att spela tills det att domaren blåser, avrundade Jörgen Ohlsson.

Startelvan (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Demokrat Maxhuni, Elvir Biberic, Robinn Sander, George Safi – Blerim Mullici, Edis Djugumovic. Avbytare: Marko Knezevic (Blerim Mullici 71), Tobias Rosenlind (Robinn Sander 71), Dzevad Nezirevic (Edis Djugumovic 86), Karim El hage, Festim Bytyqi (målvakt).