IFK Malmö ska vara mycket nöjt med den poäng som man tog i division 2-premiären hemma mot Ljungby IF. "Gulingarna" var utspelade under större delen av matchen men fick trots detta med sig ett oavgjort resultat, 1-1 (1-0).

Det kom därför inte som någon större överraskning att IFK-tränaren Jörgen Ohlsson helst av allt bara ville lägga lördagens premiärmatch, där IFK Malmö inte alls hade mycket till eget konstruktivt spel att glädjas över, åt sidan.

– De hade bollen mest hela tiden och att då ta en poäng är starkt i sig, men visst vill vi skapa chanser själva och inte bara behöva jaga i 90 minuter, sade Jörgen Ohlsson till ifkmalmo.com.

– Tyvärr var det ganska spänt från vår sida. Det var en typisk premiärmatch och nervositeten gjorde att vi lätt tappade lite ork.

Smålänningarna var det laget som visade minst nerver och hade det inte varit för en storspelande Dejan Garaca, lån från Malmö FF, i IFK-målet hade Ljungby IF, som också skapade mängder av hörnor, kunnat vinna med klara siffror.

Helt ologiskt var det IFK Malmö som tog ledningen i matchen. Elvir Biberic fick, efter att ha fått bollen serverad till sig av Demokrat Maxhuni, på ett riktigt kanonskott från 20 till 25 meter som borrade sig rätt upp i krysset.

Det var sedan en ledning, som trots en periodvis kraftig Ljungbypress, stod sig ända till den 84:e minuten. Robert Berg fick då gott om tid på sig att, i höjd med straffområdesgränsen, placera in kvitteringen bakom Dejan Garaca.

– Onödigt, men oavgjort känns i varje fall mer rättvist än seger för vår del. De hade ju fler och bättre lägen som hade kunnat ge utdelning, konstaterade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson som redan såg fram emot nästa helgs bortamatch mot Höllvikens GIF.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Dejan Garaca – Toni Parlov, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, George Safi – Mustafa Arezoo, Elvir Biberic, Robinn Sander, Demokrat Maxhuni – Dzevad Nezirevic, Blerim Mullici. Avbytare: André Birgersson (Demokrat Maxhuni 68), Marko Knezevic (Dzevad Nezirevic 79), Ali Burrniku, Edis Djugumovic, Festim Bytyqi (målvakt).

Ljungby IF (4-4-2): Jakob Skarp – Marcus Petersson, David Rydh (lk),Johan Nilsson, Daniel Nilsson – Samuel Olsson, Fredrik Karlsson, Marcus Karlsson, Robert Berg – Axel Sandquist, Oskar Olsson. Avbytare: Freddie Nilsson (Axel Sandquist 71), Victor Svensson (Daniel Nilsson 79), Alexander Svensson (Fredrik Karlsson 85), Lennie Nilsson, Niklas Wetterling Johansson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Dejan Garaca.

Ljungby IF: Oskar Olsson.