IFK Malmö föll med tio man

Det talades om toppstrid. Efter 1-1 i premiären mot Ljungby IF och 0-2 på lördagen borta mot Höllvikens GIF är IFK Malmö, som även fick Baris Hümmet utvisad, trea från slutet i division 2 Södra Götaland.
– En poäng till idag hade varit ganska okej, men inte detta, sade IFK-tränaren Jörgen Ohlsson.

Hittills har inte det nya samarbetet med Malmö FF gett någon skjuts framåt i tvåan för "di gule". Ett fåtal målchanser var allt som man åstadkom i premiären och på Höllvikens IP var det totalt mörker i de främre regionerna.
 
– Jag tycker nästan att vi ska ha en poäng med oss i alla fall. De var inte mycket bättre än vad vi var varken sett till spelet eller målchanserna, konstaterade en besviken Jörgen Ohlsson.

– Det positiva var att vi krigade för varandra, men fick tyvärr inte något med oss hem, inflikade anfallaren Blerim Mullici.

Blerim Mullici och anfallskollegan Dzevad Nezirevic kom ingen vart. De hade inte bara ett stabilt HGIF-försvar, där 19-årige Sebastian Sköld i sista stund fått ersätta betydligt mer rutinerade John Bergqvist som mittback, utan även en kraftig motvind emot sig.

Höllvikens GIF kändes hetare från start och hade möjligen också lite hjälp av vinden vid 1-0-målet som kom på hörna i den 20:e minuten. Festim Bytyqi i IFK-målet såg minst sagt förvånad ut efter att ha fått se Martin Pedersen inåtskruvade variant gå direkt in.

Mest hetlevrad på plan var dock den seriedebuterande IFK-mittfältaren Baris Hümmet. Redan i den 19:e minuten fick han ett gult kort och efter en brysk tackling på stopptid drog Växjödomaren Martin Gustafsson även upp det röda kortet.

– Ingenting att säga någonting om. Han hade samlat ihop till det innan, även om det inte var frispark i just den situationen, ansåg Jörgen Ohlsson.

Spelet i den andra halvleken bjöd på en viss uppryckning från IFK Malmö som kunde hålla tätt ända till den 87:e minuten. Anes Mravac tog då bollen med handen, domaren blåste straff och på den påföljande straffen kunde matchens lirare, Martin Pedersen, fastställa slutresultatet till 2-0.

– Vi visade vilja i andra halvlek, tog verkligen kampen och gick in rejält i närkamperna. Synd bara att vi inte var mer än tio man på planen, annars hade vi kanske kunnat få till en kvittering i medvinden, avrundade Jörgen Ohlsson.

– Någon halvchans var också allt vi skapade på hela matchen, något kvalificerat var det knappast.

Den ende spelaren som förtjänade överbetyg i IFK Malmö var mittbacken Robert Kjellin.

STARTELVORNA

Höllvikens GIF (4-4-2): Marcus Eskilsson – Samir Diaz Emanuelsson, Niklas Lindgren, Sebastian Sköld, Johan Falkesäter – Kurosh Lashkari, Mattias Vig (lk), Alexander Ekström, Jörgen Mellberg – Martin Pedersen, Björn Larsson. Avbytare: Anton Viklund (Alexander Ekström 24), Miklos Kriz (Kurosh Lashkari 81), John Bergqvist, Victor Tufvesson, Mattias Stepien Henningsson (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Festim Bytyqi – Mustafa Arezoo, Robert Kjellin (lk), Anes Mravac, André Birgersson – Baris Hümmet, Elvir Biberic, Robinn Sander, George Safi – Dzevad Nezirevic, Blerim Mullici. Avbytare: Marko Knezevic (Dzevad Nezirevic 61), Erdin Demir (Mustafa Arezoo 83), Demokrat Maxhuni, Toni Parlov, Marco Lindholm-Passanante (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Höllvikens GIF: Martin Pedersen.

IFK Malmö: Robert Kjellin.