Inför IF Limhamn Bunkeflo 2007 – P95

På söndag är det dags för ett nytt tungviktsmöte mellan IFK Malmös P95 och IF Limhamn Bunkeflo 2007. En match som man skulle kunna kalla för tidig seriefinal trots att det bara är andra omgången i P14 Skåne grupp A1.

"Di gule" har i fyra raka matcher valt att spela med en 3-5-2-uppställning och framgången har inneburit fyra raka segrar med målskillnaden 21-1.

Med spelsystemet 3-5-2 har "gulingarna" dominerat matchbilden. De tre innerbackarna har med lätthet kunnat vinna luftrummet mot motståndarnas (oftast) två isolerade anfallare. 

Det gula femmannamittfältet har enkelt kunna oskadliggöra motståndarnas fyramannamittfält och därigenom kunnat dominera matcherna.

De två centrala IFK-anfallarna har med sin fysik och teknik enkelt kunna utmanövrera motståndarnas två innerbackar.

IFK Malmö ser onekligen mycket starkt ut och laget sjuder av självförtroende. Med tanke på att truppen är skadefri har konkurrensen varit av bästa sort.

Den senaste träningen visade upp ett fantastiskt spel och de oräkneliga målen som gjordes gick antingen ribba in eller klockrent i krysset.

Lägg därtill en storspelande Nils Löfberg i IFK-målet som är i sitt livs form, kanske till stor del efter att ha deltagit i träningspass med IFK Malmös U21-lag.

Dino Mesic är i strålande form och lär göra fler än 31 mål som han gjorde den gångna säsongen. Stefan Vagic leder just nu den interna skytteligan och hans beslutsamhet och fysik är en av anledningarna till detta.

På mittfältet vimlar det av fantastiska spelare såsom Samim Saadat och Tugay Yildirim för att bara nämna två, när man egentligen borde ha omnämnt samtliga eminenta mittfältare.

Försvararna är otroligt samspelta och har aldrig tidigare varit så strålande tillsammans som det är just nu.

Det kommer bli en match där IFK Malmö säkerligen kommer att visa upp sin bästa fotboll.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 11.00. Laget samlas i omklädningsrummet klockan 09.45.

Truppen: Nils Löfberg – Adam Nordkvist, Alexandar Trifkovic, Astrit Brahimi, Christian Addo, Dardan Behrami, Dino Mesic, Edwin Adolfsson, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Stefan Vagic, Tugay Yildirim.