Vi hoppas på bättre träningstider framöver än vad som har varit fallet hittills i år. Spelarna ska kunna komma hem i någorlunda mänsklig tid, inte framåt 22.00-22.30, och får vi bara bättre tider kommer laget att utvecklas ännu mer.

Det är fantastiskt att vi har haft samtliga spelare på träning i två veckor. Vi har inte haft någon som helst frånvaro bland de 15 spelarna som tränar med oss och till den 30 april vet vi att alla utom Walid Shams är spelklara. Givetvis är det ett positivt besked.

Positivt är också att Martin Sosa är tillbaka i träning efter sitt benbrott. Han rehabtränar nu för fullt och vi hoppas kunna ha honom i spel igen innan sommaruppehållet.

Vi har absolut inte stängt dörren för spelare utifrån, även om det för den sakens skull inte betyder att vi tar in vem som helst till det här U21-laget. De spelarna som vi har gör att vi klarar oss den här säsongen, men vi tittar ändå på två till som får provträna ytterligare en vecka innan vi bestämmer oss.

Om man jämför med tidigare år så är den egocentrerade och den tekniska individualismen borta, och vi har istället, av olika anledningar, byggt en fungerande grupp som bygger på helt andra faktorer än det ovan nämnda.

Ett bevis på detta är att vi inte valde att behålla Anto Vujica i gruppen eftersom man inte accepterade hans egocentriska tänkande. Med detta menar jag inte att det inte finns plats till individualism, men det ska vara så att det är funktionellt för gruppen och överensstämmer med normerna.

Med vänliga hälsningar
Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21