Serieledande IFK Malmös U21-lag tog på torsdagen sin fjärde raka seger i reservlagsserien division 1 Elit. Stundtals spelade "di gule" en trevlig fotboll och kunde besegra Malmö City FC med klara 4-1 (2-1).

Alvaro Ripoll, tränare för IFK Malmös U21-lag:

Det taktiska upplägget kunde vi inte följa fullt ut i första halvlek. På grund av olika anledningar så blev laget alldeles för långt och många gånger hamnade vi faktiskt lite fel i våra försvarspositioner, men trots detta kom båda målen från vår högersida som vi eftersträvade att belasta under halvleken.

Upplägget innebar att vissa spelare kände sig förvirrade och självklart påverkade det prestationen. Med tanke på någon skada, kommande matcher och att vi har många spelare till förfogande gjorde jag några byten i halvtid, samt en del taktiska förändringar som påverkade laget väldigt effektivt.

Det som är viktigt att betona är att vi emellanåt spelade en trevlig fotboll. Vi gick runt på många spelare och som jag ser det så är ett rotationssystem den enda rätta vägen att gå för utveckling då det annars är för många spelare som blir utan speltid under en längre tid.

Startelvan (4-5-1): Festim Bytyqi – Mustafa Arezoo, Daniel Weclewicz (lk), Toni Parlov, Djeljfin Dajaku – Milos Nikolic, Emmanuel Frimpong, Ali Burrniku, Dzevad Nezirevic, Edis Djugumovic – Marko Knezevic. Avbytare: Baris Hümmet (Marko Knezevic 46), Mirza Dizdarevic (Mustafa Arezoo 46), Walid Shams (Edis Djugumovic 46), Mateo Mandic (Emmanuel Frimpong 60), Mattias Olsson (Daniel Weclewicz 65).