IFK Malmös P96 vann den inledande matchen i Åshöjden Cups gruppspel mot IF Lödde med knappa 2-1 (2-1).

Taher Azizi, assisterande tränare för IFK Malmös P96:

I början av matchen spelade laget spela en mycket fin fotboll och rullade boll. Det ledde också till att vi i den 10:e minuten, fullt rättvist, kunde ta ledningen genom Muhammad Jammal.

Lödde pressade därefter lite mer, men vi kontrollerade spelet och sex minuter efter det första målet sprang Osama Kassem från halva plan, förbi ett flertal spelare, och satte bollen i nät. I slutet av halvleken kunde dock Lödde ta över och lyckades även reducera till 1-2. 
 
Den andra halvleken inleddes på samma sätt som den första slutat med ett Lödde som hade greppet om händelserna på planen. Men vårt försvar, med mittbackarna Agon Ajeti och Zakaria Awad i spetsen, gjorde ett fint jobb och såg till att resultatet stod sig matchtiden ut.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jonas El Jebali – Ahmed Fakhro, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Osama Kassem – Ali Alkhafadji, Blend Karim, Besfort Xhafolli, Miriton Gashi – Adonik Zeqiri, Abdul Fathi. Avbytare: Bassam Ahmad, Emir Rahman, Muhammad Jammal, Saber Azizi, Yusuf Semovski.

Matchens lirare: Agon Ajeti & Zakaria Awad.