IFK Malmös P96 är klart för kvartsfinal i ungdomsturneringen Åshöjden Cup efter att ha vunnit sin grupp utan poängförlust. I den tredje och sista gruppspelsmatchen besegrade "gulingarna" arrangerande IFK Klagshamn 1 med 3-1 (2-0).

Taher Azizi, assisterande tränare för IFK Malmös P96:

IFK Klagshamn hade publiken med sig, men det var inget som skulle påverka våra spelare. Efter åtta minuter var Saber Azizi ännu en gång på plats på en hörna slagen av Agon Ajeti, fast den här gången var det ett volleyskott som, via målvakten, gick in i mål.

Hörnor verkade vara Agon Ajetis specialité då han i den 12:e minuten lyckades göra mål direkt på hörna, ett skott som kom på målvakten och in i mål. En ganska komfortabel första halvlek från vår sida slutade alltså 2-0.
 
Andra halvlek började lite sämre för vår del, men det tog inte lång tid för grabbarna att hitta tillbaka till sitt spel. I den 30:e minuten bjöd Osama Kassem på en repris av sitt första mål i turneringen, då han bara sprang förbi motståndarna, en efter en, och satte bollen i mål. 

Vi fortsatte att kontrollera matchen, fast oturligt för målvakten Jonas El Jebali, kunde IFK Klagshamn sätta bollen i nät i den 38:e minuten och Jonas nolla var därmed spräckt.

Kortfattat spelade killarna en bra fotboll och vi hoppas att det håller i sig på lördag. Grabbarna är verkligen taggade för en titel i år, och detta är ett bra tillfälle. Vi ledare försöker göra vårt bästa för att alla ska få lika mycket speltid och det får spelarna acceptera. Men som sagt så hoppas vi att detta ska bli vår turnering.
 
Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jones El Jebali – Ahmed Fakhro, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Emir Rahman – Ali Alkhafadji, Saber Azizi, Bassam Ahmad, Osama Kassem – Yusuf Semovski, Muhammad Jammal. Avbytare: Abdul Fathi, Adonik Zeqiri, Blend Karim, Besfort Xhafolli, Miriton Gashi.

Matchens lirare: Ahmed Fakhro & Saber Azizi.