IFK Malmös P95 är klart för final i ungdomsturneringen Åshöjden Cup. Men det blev onödigt jämnt i semifinalen mot Malmö FF:s P96 som "gulingarna" vann med minsta möjliga marginal, 2-1.

"Di gule" gjorde en riktigt dålig insats. Förvisso förtog sig laget inte det minsta, men insatsen var stundtals bedrövlig att beskåda.

Få spelare kom upp i en nivå som kan anses vara godkänd. Dino Mesic på topp och de fem försvararna som laget roterade på får med knapp marginal godkänt. Övriga spelare underpresterade något av det grövsta.

Mittfältet var orörligt och befann sig aldrig mer än tio meter från sin grundposition. Den fina rörelsen från de tidigare matcherna var helt borta och kvar var ett andefattigt spel som mest handlade om chansbollar.

IFK Malmö kan bättre och ska prestera bättre fotboll. "Gulingarna" måste samtliga bidra till att spela en bättre fotboll, som är både kul att spela och kul att titta på.

Förvisso hade Malmö FF inte så mycket att säga till om, utan det blev mycket kamp kring mittlinjen. IFK:s backlinje var skicklig med att ställa motståndarna offside vid ett flertal tillfällen.

Vid en av offsideavvinkningarna sköt en MFF:are från straffpunkten mot IFK-målets vänstra kryss, men Nils Löfberg i målet låg som ett streck i luften och tippade bollen över kortlinjen.

Nils Löfberg var en av få spelare som höll en hög standard hela matchen och gjorde några fina räddningar.

Dardan Behrami var också en spelare som gladde denna dag. Mittfältaren sprang över stora ytor och arbetade framgångsrikt både offensivt och defensivt.

IFK Malmös mål tillkom på kontring och genom självmål på en hörnspark. Första målet var en delikat djupledsboll av Joy Hossain som Astrit Brahimi förvaltade väl genom att rulla förbi målvakten i det vänstra hörnet.

Malmö FF:s sena reducering hann inte skapa någon ytterligare nerv i matchen eftersom domaren blåste av matchen direkt efter avspark.

Matchen spelades 2×20 minuter.

Startelvan (4-3-3): Nils Löfberg – Adil Hakimi, Edwin Adolfsson, Shadi Romi, Christian Addo – Safet Besic, Tugay Yildirim (lk), Joy Hossain – Oscar Hansson, Dino Mesic, Astrit Brahimi. Avbytare: Alaa Ahmed, Alexandar Trifkovic, Benjamin Blomberg, Dardan Behrami, Lukas Dahlström.

Matchens lirare:
Dardan Behrami & Nils Löfberg.