IFK Malmös P96 hade inte marginalerna på sin sida mot Trelleborgs FF i lördagens kvartsfinal i Åshöjden Cup. Efter att det stått 1-1 vid ordinarie tids utgång och förlängningen slutat mållös gick matchen till avgörande på straffar där "di gule" föll med 2-5.

Taher Azizi, assisterande tränare för IFK Malmös P96:

Matchen började bra med ett fint passningsspel och kontringar. Det var ganska jämnt fram tills att TFF gjorde mål i den tolfte minuten. Efter målet var det vi som ägde matchen. Chans efter chans brändes innan Yusuf Semovski i den 18:e minuten kunde nicka in kvitteringen på ett inlägg av Muhammad Jammal.
 
Andra halvlek kunde TFF pressa lite grann till en början, men det var ändå vi som kom fram till de stora målchanserna. Oturligt nog ville bollen inte i mål och eftersom resultatet stod sig matchtiden ut väntade en oviss förlängning om 2×5 minuter.. 
 
Under de första fem minuterna såg jag att mittfältet började bli trött och TFF:s innermittfältare bara sprang förbi hela tiden. Jag tog därför ner Saber Azizi som mittback och vi var tvungna att köra med en fem backslinje för att inte släppa in ett mål. Ändå var det vi som under hela förlängningen kom till de hetaste chanserna.
 
Straffar visade sig inte vara vår melodi efter att Osama Kassem missat den första straffen och det gjorde Yusuf Semovski också, medan TFF satte alla tre. Att Besfort Xhafolli satte den tredje straffen i mål hjälpte inte då TFF även nätade på sin fjärde och vann med 5-2.  Fotbollen är inte alltid rättvis!

Matchen spelades 2×20 minuter + förlängning 2×5 minuter.

Startelvan (4-4-2): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Zakaria Awad, Agon Ajeti, Ahmed Fakhro – Miriton Gashi, Saber Azizi, Bassam Ahmad, Ali Alkhafadji – Adonik Zeqiri, Muhammad Jammal. Avbytare: Besfort Xhafolli, Blend Karim, Emir Rahman, Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski.

Matchens lirare: –