Dagen efter den viktiga 4-3 (1-2)-segern mot GIF Nike var nästjumbon IFK Malmös tränare Anders Grimberg fortfarande på ett strålande humör.

Efter en förlust och en oavgjord match tog du din första seger sedan återkomsten till IFK Malmö. Den kunde väl inte ha kommit mer lägligt?

– Vem som helst förstår att det här var en otroligt viktig seger. Vi försökte att på förhand inte alls tala i de termerna för att sätta en onödig press på laget och därför var det här betydelsefullt för fortsättningen. Nu känns det som att vi har riktig kontakt igen.

Men det började inte särskilt bra med 1-2 i paus. Vad var det som hände i första halvlek?

– Vi bjöd på åtminstone ett av de två målen. Sedan skapade vi chanser, kvitterade och hade även lägen till 2-1, men istället gjorde Marco Lindholm-Passanante (målvakten reds anm.) ett misstag och satte bollen i eget mål. Det var mer eller mindre att betrakta som ett självmål.

Däremot gjorde ni tre mål på en kvart i andra halvlek.

– Den första halvtimmen var riktigt bra, vi gick upp till 4-2 och hade också bud på mer. Sista kvarten fick de en vitamininjektion med reducering till 3-4 och därefter spelade vi otroligt lågt för att försöka försvara detta, vi hoppades bara att domaren skulle blåsa av.

Ni hade alltså en del tur som kunde hålla ledningen?

– Det tycker jag gott man kan säga. GIF Nike hade en ribbträff och ängsligheten var enorm. Vi lade över ansvaret på varandra och det är något som vi måste bli bättre på.

Och allt som allt?

– Många saker fungerade. Självklart var det spänt och vi fick jobba oerhört hårt såväl för att skapa målchanser som att få bort bollen ur straffområdet. De som ligger högre upp kan slappna av på ett helt annat sätt. Vi gjorde trots det många fina mål och hade ett bra passningsspel, men samtidigt hade vi en klyfta som var enorm då spelet varierade alldeles för mycket.

Anfallaren Blerim Mullici blev tremålsskytt – hur ser du på det?

– Det är döviktigt att göra mål om man spelar i den positionen och han gjorde en på alla sätt bra match. Men viktigt var också att han såg till att inte dra på sig någon varning i den här matchen heller.

I nästa match möter ni Karlskrona på bortaplan.

– En långresa och därför droppar vi fredagens träning. De tre resterande passen räcker gott och väl för att hinna med vad vi ska göra.