2-0 blev 2-2 för IFK Malmö

Två förlorade eller en vunnen poäng? Det var blandade känslor i division 2 Södra Götalands nästjumbo IFK Malmö efter att ha tappat en 2-0-ledning till oavgjort, 2-2, i lördagens bortamatch mot topplaget Karlskrona AIF.

En poäng betydde att IFK Malmö, i och med att de andra resultaten gick lagets väg, närmade sig lagen ovanför. Men det kunde som sagt ha varit tre poäng.

– Det var viktigt att inte förlora och med facit i hand är jag nöjd med en poäng, konstaterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Men på samma gång känns det lite surt. Om man leder med 2-0 i paus svider det mer att tappa till oavgjort än att hämta in ett 0-2-underläge.

Karlskrona AIF visade att man är ett topplag och trots att den målfarlige anfallaren Sadat Maxhuni var avstängd dominerade man fullständigt ute på planen.

Trots detta var det IFK Malmö som tog ledningen efter en knapp kvart. Unge Tobias Rosenlind kom med ett frisparksinlägg från vänster som gick hela vägen genom straffområdet och in vid den bortre stolpen.

Medan KAIF hade långa anfall ställde "di gule" om snabbt och flera gånger var det nära nätkänning för bortalaget.

Det resulterade i ett riktigt klassmål i den första stopptidsminuten och med bara tiotalet sekunder kvar av halvleken. Blerim Mullici löpte på högerkanten och ända nere vid hörnflaggan slog han ett inlägg mot den bortre stolpen där Robinn Sander kom flygande och dundrade in den på volley.

– Det var riktigt vackert, ett klassmål, berömde Anders Grimberg.

Som IFK Malmö avslutade den första inledde Karlskrona den andra halvleken. Redan efter drygt två minuter rann Kelechi Omeonu igenom och satte 1-2. Och i den 72:e minuten kom kvitteringen sedan inhopparen Karn Duggals skott ändrat riktning på en IFK-spelare.

– Tvåan var ren otur, men hade vi varit mer aggressiva på bollhållaren hade han aldrig kommit till skott, tyckte Anders Grimberg.

Målet var det sista i matchen som slutade 2-2 trots att Karlskrona hade en del chanser till att även ta ledningen.

– De var bollskickliga och skapade därefter, samtidigt som vi släppte till lite väl mycket målchanser.

Det hade inte gått mer än en dryg halvminut när IFK Malmös vänsterback Karim El hage drog på sig en varning för en ojust tackling. Men det misstaget reparerade han flera gånger om och var, tillsammans med målvakten Marco Lindholm-Passanante och Robert Kjellin, bäst i bortalaget.

Efter fyra spelade matcher med den nye tränaren Anders Grimberg har IFK Malmö fem poäng och målskillnaden 8-8. I de tre senaste matcherna är "di gule" obesegrat.

– Det är glädjande att vi har fått igång målskyttet med sex mål på de två senaste matcherna. Tyvärr är det dock likadant defensivt, vi släpper fortfarande in för många mål, sade Anders Grimberg.

STARTELVORNA

Karlskrona AIF (4-4-2): Sebastian Halle – Lukas Pettersson, Eric Petersson, Martin Sevestedt, Anton Dahlström – Mohamed Kamara, Kelechi Omeonu, Andreas Mattsson, Victor Holmberg – Pierre Nilsson (lk), Emil Franzén. Avbytare: Besfort Krasniqi (Lukas Pettersson 46), Karn Duggal (Andreas Mattsson 68), Pontus Lambrant (Mohamed Kamara 74), Philip Bredberg, Niklas Jonsson (målvakt).

IFK Malmö (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Ahmedin Sudic, Jörgen Svensson, Carl Philip Brandgård, Karim El hage – Ali Burrniku, Robert Kjellin (lk), Demokrat Maxhuni, Tobias Rosenlind – Robinn Sander, Blerim Mullici. Avbytare: Mustafa Arezoo (Ali Burrniku 74), Edis Djugumovic (Tobias Rosenlind 84), Dzevad Nezirevic (Robinn Sander 88), George Safi, Festim Bytyqi (målvakt).

MATCHENS LIRARE

Karlskrona AIF: Eric Petersson.

IFK Malmö: Karim El hage.