Inför P95 – Trelleborgs FF

På söndag är det dags för IFK Malmös P95, de regerande mästarna i P14 Skåne grupp A att försvara sin titel. Premiärmotståndarna i höstserien är Trelleborgs FF.

"Di gule" har inte precis varit kända för att spela sin bästa fotboll i premiäromgången, men har å andra sidan heller aldrig förlorat en premiär.

Så sent som i fredags ordnade "gulingarna" finalavancemang i Malmömästerskapet efter att ha besegrat IFK Klagshamn med klara 3-0 (1-0). Matchen fungerade som en god genomkörare inför höstens spännande serie.

Flera spelare var borträknade från spel i fredags på grund av skador och sjukdomar, och läget har inte nämnvärt förbättrats inför söndagens match. "Di gule" kan ändå mönstra en stark trupp.

IFK Malmö har en bred trupp, hela 24 spelare, och med Rani Al-Saad nu äntligen spelklar har ledarstaben fått ytterligare ett bra alternativ att välja mellan.

Lördagens rehabträning var tänkt att innehålla promenadtempo och enklare anfallsövningar mynnade istället ut i högt tempo, fina anfallskombinationer och strålande försvarsspel.

Träningen ägde rum på en stekhet plan 10 mitt på dagen och spelarna gjorde en fantastisk insats i nästan 20 graders värme när de gav allt för varandra.

De enda stora skillnaderna mot fredagens lag är att Alexandar Trifkovic ersätter Edwin Adolfsson, Dardan Behrami testas sent för att ersätta skadade Tugay Yildirim, medan Adam Nordkvist och Nigel Jackman vilar.

Två debutanter återfinns hos "di gule": Rani Al-Saad och Shqipron Rexha.

Senast lagen möttes var i en träningsmatch i slutet av januari och då vann "di gule" med 4-1 efter att TFF reducerat på en straffspark. Avsluten på mål skrevs till 10-1 för IFK Malmö.

Matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark klockan 13.15. Laget samlas vid omklädningsrummet för ombyte senast klockan 12.00.

Truppen: Nils Löfberg – Adil Hakimi, Alexandar Trifkovic, Christian Addo, Dardan Behrami, Erik Cikaric, Joy Hossain, Lukas Dahlström, Oscar Hansson, Patchicco Diallo, Rani Al-Saad, Safet Besic, Samim Saadat, Shadi Romi, Shqipron Rexha, Stefan Vagic.