De andra resultaten gick precis som bottenkrigande IFK Malmö ville. Men när "di gule" inte själv klarade av att utnyttja övertaget utan istället föll med 0-1 (0-1) hemma mot Lindsdals IF är situationen oförändrad i division 2 Södra Götaland.

Sett till 90 minuter var det en match där IFK Malmö åtminstone borde ha fått oavgjort, eller egentligen alla tre poängen.

– Det är tråkigt att de ska få vinna på ett slumpmål i en match där killarna visade en bra attityd och jobbade stenhårt, konstaterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– Men det goda i kråksången är att både Bromölla och Ljungby förlorade.

IFK Malmö hade ett stort bollinnehav under större delen av matchen, men hade inledningsvis svårt att skapa målchanser och kom egentligen inte till mer än en riktigt het chans före pausvilan när Blerim Mullci rann igenom.

Första gången Lindsdal fick läge blev det däremot mål. Viktor Fredriksson kom helt fri och kunde enkelt prickskjuta in 1-0 i den 35:e minuten.

Ahmedin Sudic, som i sista stund fick ersätta febersjuke Karim El hage på vänsterbacken, skallade ihop med en motståndare och spräckte ögonbrynet. Två gånger tvingades han av banan och under sammanlagt tio minuter var IFK Malmö en man kort.

–  Det är klart att det blev jobbigt för oss att spela med en man mindre och de hade initiativet mot slutet av halvleken, erkände Anders Grimberg.

Efter pausen var det återigen IFK Malmö som förde spelet och den här gången skapade man en hel del målchanser mot den duktige Lindsdals IF-målvakten Etrit Berisha.

Men närmare än Jörgen Svenssons nick i stolpen i den andra stopptidsminuten kom man inte.

– Ibland knyter det sig bara för ett lag i vår situation. Om vi hade haft en högre tabellplacering hade vi gjort två-tre mål idag (läs lördag), betonade Anders Grimberg, som ändå var nöjd med det mesta.

– Vi gjorde definitivt ingen dålig fotbollsmatch, men oavsett vad som skapats innan klarade de av att göra mål och inte vi.

Många var bra i IFK Malmö och då framförallt mittbacken André Birgersson som var tillbaka efter sjukdom och hade ett bra samarbete med IFK-veteranen Jörgen Svensson.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Carl Philip Brandgård, Jörgen Svensson, André Birgersson, Ahmedin Sudic – Ali Burrniku, Robert Kjellin (lk), Demokrat Maxhuni, Tobias Rosenlind – Robinn Sander, Blerim Mullici. Avbytare: Edis Djugumovic (Tobias Rosenlind 71), Mustafa Arezoo (Ali Burrniku 78), Marko Knezevic (Carl Philip Brandgård 85), George Safi, Festim Bytyqi (målvakt).

Lindsdals IF (4-4-1-1): Etrit Berisha – John Johansson, Johan Göransson (lk), Carl Sahlén, Filip Jägerbrink – Peiman Eliassi, Victor Byström, Billy Lansdowne, Pontus Dorch – Viktor Fredriksson – Camil Isic. Avbytare: Joakim Larsson (Viktor Fredriksson 55), Adam Svensson, Christopher Nilsson, Alexander Johansson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: André Birgersson.

Lindsdals IF: Peiman Eliassi.