Olyckliga slutminuter för IFK Malmö

Trots 3-1-ledning fick IFK Malmö nöja sig med oavgjort, 3-3 (2-1), i lördagens viktiga match mot Höllvikens GIF. Därmed ligger "di gule" fortfarande under nedflyttningsstrecket inför den sista omgången i Södertvåan.

– De tio sista minuterna var oerhört olyckliga för vår del, konstaterade Anders Grimberg, tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

– När vi behövde flytet som mest fick vi det emot oss.

Han tänker då först på lägena, vid ställningen 3-2, då IFK Malmö hade chans att definitivt avgöra matchen.

Först kom Blerim Mullici helt fri med målvakten Mattias Stepien Henningsson som gjorde en strålande räddning, men också släppte retur. Demokrat Maxhuni kunde dock inte utnyttja öppet mål och sköt utanför.

Och i den 88:e minuten gick ridån ner totalt. Robert Kjellin tog, enligt domaren, bollen med armen och blåste straff. Målvakten Marco Lindholm-Passanante gick åt rätt håll, men något sent och nådde inte Martin Pedersens tunga skott.

– Det känns tungt att åka på en sådan sen straff och frågan är om det överhuvudtaget var en straff. Robban hävdar att han fick den i bröstet, berättade Anders Grimberg.

För annars hade IFK Malmö fått matchen precis dit man ville. Jörgen Svensson visade att målformen består, blev återigen tvåmålsskytt och har nu gjort sex mål på sina fyra matcher som anfallare.

Redan i den femte minuten kom det första målet. Jörgen Svensson skarvade själv bollen vidare till Edis Djugumovic som gick på avslut. HGIF-målvakten Mattias Stepien Henningsson boxade sedan ut den men inte bättre än att Svensson fick tag i den och nickade den över honom.

Trots lägen till 2-0 kvitterade Höllviken sju minuter senare då den notoriske målskytten Björn Larsson höll sig framme och nickade in en hörna.

Drygt kvarten före paus tog IFK Malmö åter ledningen. Edis Djugumovic stod återigen för förarbetet, den här gången till Robinn Sander som inne i straffområdet fick på en klockren chipp som gick in via målvaktens bortre stolpe.

Höllvikens GIF hade det mesta av bollinnehavet utan att för den sakens skull skapa särskilt många heta målchanser.

– Vi hade inga tankar på att kunna äta upp dem bara för att vi hade hemmaplan. Man kan inte ha ett högt försvarsspel när de bara matar in bollar, förklarade Anders Grimberg.

IFK Malmö däremot skapade en hel del. En snabb omställning gav 3-1 i den 63:e minuten. Matchens bäste IFK:are, Robinn Sander, spelade fram Jörgen Svensson som kom i hög hastighet och kunde sätta 3-1 i det bortre hörnet av målet.

– Jag tycker att vi hade otroliga lägen att göra mål, synd att det inte kunde ha blivit något till när vi annars gjorde en sådan bra match.

Med en match kvar att spela, borta mot Ljungby IF, är IFK Malmö fortsatt nästjumbo. Det är dock inte säkert att en seger i den matchen ens räcker för att nå en återkvalsplats.

Trots utgångsläget är Anders Grimberg optimistisk inför avslutningen.

– Vi har fortfarande goda möjligheter. Vinner vi tror jag minst att vi når minst en kvalplats, sade Grimman.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Marco Lindholm-Passanante – Mustafa Arezoo, Robert Kjellin (lk), André Birgersson, Ahmedin Sudic – Edis Djugumovic, Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Demokrat Maxhuni – Jörgen Svensson, Robinn Sander. Avbytare: Blerim Mullici (Edis Djugumovic 63), Andreas Omidfar Kiriazidis, Marko Knezevic. 

Höllvikens GIF (4-4-2): Mattias Stepien Henningsson – Samir Diaz Emanuelsson, Niklas Lindgren, John Bergqvist, Johan Falkesäter – Anton Viklund, Martin Pedersen, Alexander Ekström, Mattias Vig (lk) – Björn Larsson, Christopher Enarsson. Avbytare: Miklos Kriz (Mattias Vig 60), Jörgen Mellberg (Christopher Enarsson 90), Ayoub Ahmad, Jimmie Svärd, Kurosh Lashkari.

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Robinn Sander.

Höllvikens GIF: Björn Larsson.