En sen formtopp tycks ha infunnit sig i till division 3 degraderade IFK Malmö. I årets förmodligen sista träningsmatch övertygade "di gule" när en nivå högre placerade Lilla Torg FF besegrades med 4-3 (3-1).

– Det var en positiv kväll mot ett bra lag även om vi givetvis inte ska dra för stora växlar vid den här tidpunkten. Vi gjorde i varje fall tre mycket fina mål, var aggressiva och tog bra beslut, sade Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

De första 20 minuterna var riktigt bra från IFK Malmös sida och i den nionde minuten kunde Ahmedin Sudic dra in en boll från 25 meter.

En ledning som stod sig fram till den 28:e minuten då BK Olympic-nyförvärvet Kristian Legiec kvitterade för Lilla Torg.

Mot slutet av halvleken pressade "di gule" tillbaka Lilla Torg och det gav utdelning. Först satte Ali Burrniku 2-1 från distans i den 37:e minuten och bara fem minuter senare var det Robinn Sanders tur. Efter en spelvändning fick Sander bollen inne i straffområdet och kunde dra in den på volley.

Mängder av byten gjorde att spelet blev en aning förryckt i andra halvlek. Lilla Torg tilläts komma tillbaka och med två mål inom loppet av en dryg minut var det kvitterat i den 76:e minuten.

– Vi ville gärna se alla spelarna och en del hamnade på lite ovana positioner, förklarade IFK-tränaren.

På en snabb IFK-kontring spelade Serdar Semovski (FC Rosengård) sedan fram Ayoub Ahmad (Höllvikens GIF) som kunde trycka in en målvaktsretur fram till 4-3 i den 84:e minuten.

– Det var god moral bakom det målet. Trots en del trötta fötter visade vi att vi verkligen vinna den här matchen.

Förutom de sju målen bjöd matchen på en rad heta målchanser. Först träffade Blerim Arifi (KSF Kosova) ribban och på den efterföljande hörnan var det brodern Arsims (IFK Klagshamn) tur att förpassa bollen i stolpen.

– Sammantaget var det en chansrik och välspelad match där båda lagen bjöd upp till spel, tyckte Ulf Pålsson.

Festim Bytyqi kunde inte lastas för något av de tre baklängesmålen och gjorde en riktigt bra match i IFK-målet. Mittbacken Arsim Arifi, anfallaren Blerim Arifi och den 17-årige högerbacken Lucas Horntvedt (Husie IF), var andra som svarade för bra insatser.

– Och vi ska heller inte glömma Robinn Sanders första halvlek som var formidabel.

Startelvan (4-4-2): Festim Bytyqi – Lucas Horntvedt, Marc Wallgren, Arsim Arifi, Philip Milenkovic – Robinn Sander, Ahmedin Sudic (lk), Ali Burrniku, Edis Djugumovic – Marko Knezevic, Blerim Arifi. Avbytare: Ayoub Ahmad (Ahmedin Sudic 46), Demokrat Maxhuni (Philip Milenkovic 46), Serdar Semovski (Marko Knezevic 46), Patrik Lahall (Blerim Arifi 66).