En administrativ miss räckte inte för att grusa IFK Malmös U21:s förhoppningar om seger i Olympic Cups juniorklass. ”Gulingarna” kom tillbaka starkt och stod som odiskutabel vinnare efter 3-1 i finalen mot arrangerande BK Olympic 1.

Olympic Cup kunde ha börjat bättre för IFK Malmö. Matchen mot Hylle IK slutade 1-1 och när det strax därefter uppdagades att man hade använt målvakten Daniel Sandberg, vars övergång från BK Olympic ännu inte är klar, förlorade man matchen med 0-3.

Därefter gick det bättre. Trots att man fick använda sig av utespelaren Walid Shams i mål kunde "di gule" till slut ändå vinna gruppen och efter två 3-1-segrar i slutspelet var turneringssegern ett faktum.

Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös U21-lag:

Det är klart att det för min del känns riktigt skönt att få den här starten sedan återkomsten till klubben. Spelarna har gjort det helt fantastiskt bra med tanke på att det för många har varit matcher fredag, lördag och söndag.

De två matcherna mot BK Olympic, först andralaget i gruppspelet och sedan förstalaget i finalen, var två riktiga hatmatcher. Eftersom jag precis hade kommit därifrån ville de gärna sätta dit oss, men det hade de inte mycket för och vi kunde vinna rätt så komfortabelt.

Gruppspel

Grupp B

IFK Malmö – Hyllie IK 0-3 W.O.
Mål:
Varningar: Uppgift saknas

Malmö City FC – IFK Malmö 0-4
Mål: Uppgift saknas
Varningar: Uppgift saknas

IFK Malmö – BK Olympic 2 6-2
Mål:
Uppgift saknas
Varningar: Uppgift saknas

Slutspel

Semifinal

IFK Malmö – Höllvikens GIF 3-1
Mål:
Uppgift saknas
Varningar: Uppgift saknas

Final

IFK Malmö – BK Olympic 1 3-1
Mål: Uppgift saknas
Varningar: Uppgift saknas

Matcherna spelades 1×13 minuter.

IFK Malmö: Daniel Sandberg (match 1) – Demokrat Maxhuni, Edis Djugumovic, Emmanuel Frimpong, Maher Touhami (lk), Martin Sosa, Mirza Dizdarevic, Omar Aouida, Rami Amin, Walid Shams (målvakt match 2-4).

FOTNOT. Efter att det upptäckts att målvakten Daniel Sandberg inte var kvalificerad för spel fick Walid Shams iklädda sig målvaktsrollen.