IFK Malmö chanslöst i Landskrona

IFK Malmö fick en rejäl läxa med sig hem från Landskrona och fredagens träningsmatch mot Landskrona BoIS:s U21-lag. "Di gule" var i slutändan chanslöst och föll med hela 0-5 (0-1).

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Det var ett mycket bra lag som vi mötte. De hade duktiga spelare och ett högt tempo. Sedan att det som vi fick se i dagens match inte räcker till är en självklarhet. Det är många spelare som måste upp ett par snäpp innan seriestart.

Jag tycker i varje fall att vi hängde med en bra bit in i första halvlek och med lite tur hade vi kunnat ta ledningen på ett stolpskott av Demokrat Maxhuni. Men efterhand tog de över, gjorde 1-0 på en solklar offside, och andra halvlek gick helt i Landskrona Bois försvar.

Inte för att det är någon ursäkt för prestationen, men faktum är att vi har fortsatt problem med många skador och sjukdomar som har gjort att vi inte har kunnat få någon riktig ordning på laget. Kontinuitet är det som vi skulle behöva allra mest nu.

Några av spelarna gjorde trots allt en bra match. Demokrat Maxhuni på mittfältet jobbade på bra och i försvaret var både Arsim Arifi och Lucas Horntvedt fullt godkända.

Startelvan (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Arsim Arifi (lk), Ahmedin Sudic, Lucas Horntvedt – Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind, Ghassan Talozi, Demokrat Maxhuni – Blerim Arifi, Serkan Yalcin. Avbytare: Ayoub Ahmad (Blerim Arifi 53), Patrik Lahall (Ayoub Ahmad 65), Bastan Kerim (Arsim Arifi 70), Walid Faour (Tobias Rosenlind 83).