Enkla misstag fällde IFK Malmö

IFK Malmö förlorade lördagens träningsmatch mot division 2-klubben Kvarnby IK med 1-3 (0-3).

Robinn Sander tröstmålade på straff för "di gule" när han reducerade till 1-3 i den 75:e minuten. Elva minuter senare fick han på nytt chansen från straffpunkten, men då räddade Kvarnbys målvakt Martin Nilsson.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Vi bjöd på för enkla mål. Det kan man lugnt säga. Två av målen bäddade vi för genom individuella misstag och det känns inte riktigt som att vi är klara med försvarsarbetet ännu. Annars spelade vi stundtals rätt så hyfsat och borde ha satt de chanserna som vi skapade.

Jag tycker också att vi visade bra intentioner till att vända spel och använda kanter. Om man ska lyfta fram det positiva är det att vi vill rulla boll och försöker göra det. Ser man till hela matchen var vi det lag som helst ville spela fotboll. De var dock effektiva och tog till vara på de chanserna som man fick.

Demokrat Maxhuni var bra på nytt och har nu gjort ett par bra matcher på raken. Ali Burrniku var duktig trots att han har varit borta länge och det var en ren försiktighetsåtgärd, eftersom han har haft problem med sitt lår, som vi tog ut honom i den 62:e minuten.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic, Arsim Arifi (lk), Lucas Horntvedt – Ghassan Talozi, Robinn Sander, Ali Burrniku, Demokrat Maxhuni – Serdar Semovski, Serkan Yalcin. Avbytare: Ayoub Ahmad (Serkan Yalcin 57), Tobias Rosenlind (Ali Burrniku 62), Edis Djugumovic (Serdar Semovski 71), Omar Aouida (Ahmedin Sudic 78), Patrik Lahall, Daniel Sandberg (målvakt).

Kvarnby IK (3-5-2): Martin Nilsson – Marcus Sjögren, Felix Narin (lk), Hamza Khodr – Robin Palmkvist, Tobias Hansmark, Rasmus Nilsson, Michael Johnsson, Niklas Sjölin – Johan Nilsson, Mohamed Ramadan. Avbytare: Fredrik Westerlund, Ola Sahlgren, Sam Nyman.