Inför Landskrona BoIS – P95


Då var det dags för slutspelsdag i Rydebäck i Vinterserien 2009-2010. För dagens motstånd väntar tabelltvåan Landskrona BoIS.

Seriens sju omgångar är färdigspelade och nu väntar den avslutande omgång åtta. Just åtta omgångar var till för att samtliga deltagande föreningar skulle kunna stå som värd för varsin spelomgång.

Fortuna FF som står för arrangemanget har gjort ett kanonjobb med att göra dagen och inramningen riktigt fin med att exempelvis bjuda in media och kända fotbollsprofiler. Om de särskilt inbjudna nappar på erbjudandet återstår att se.

Dessväre blir omgången i Rydebäck inte riktigt den slutspelsdag vi hade hoppats och sett framemot, och detta på grund av sena återbud.

Höganäs BK var tvungna (på grund av stort manfall) att lämna återbud för snart tio dagar sedan. IFK Malmö 2 ströks ur spelomgången för att åtminstone se till att det blev jämnt antal lag denna slutspelsdag.

Igår (måndag) på kvällen skickade IF Limhamn Bunkeflo 2007 via ett textmeddelande besked om återbud då logistiken skulle innebära ett problem för dem.

Det är mycket beklagligt att detta görs kvällen före då speldatumet har varit känt i fem månader och att man inte gör en ansträngning att telefonledes meddela ansvarig värdförening.

Att en sådan stor förening som IF Limhamn Bunkeflo 2007 inte kan ordna med logistiken (Öresundståget stannar bara 300 meter från arenan) och att man inte heller kan ordna fram en annan tillgänglig ledare i föreningen eller förälder som ansvarar för laget är högst märkligt.

Tyvärr drabbar det andra lag vars killar sett framemot avslutsningsdagen. Håkan Börnesjö i Fortuna FF har gjort ett fantastiskt jobb och efter flera timmars rundringning sent igår kväll kunde man konstatera att något annat tillgängligt lag som kunde hoppa in som stand-in inte gick att ordna med så kort varsel.

Nu löste sig spelschemat då Fortuna FF, Högaborgs BK och Klågerups GIF enades om att spela två matcher vartdera på 2 x 20 minuter. Således kan samtliga lag få matcher.

Dagordning 30 mars i Rydebäck:
10.00 Fortuna FF – Klågerups GIF
11.30 Fortuna FF – Högaborgs BK
12.40 Högaborgs BK – Klågerups GIF
13.30 Prisutdelning
14.00 Landskrona BoIS – IFK Malmö

Matchen spelas på Rydebäcks Idrottsplats, (konstgräs) med avspark 14.00. "Gulingarna" samlas klockan 12.00 på Malmö Stadion, ombytta och klara.

Startelvan (4-3-3): Ali Shibli – Nermin Hadzic, Robin Olin, Shadi Romi, Emre Rahman – Dardan Behrami, Erik Cikaric, Safet Besic (lk) – Samim Saadat, Stefan Vagic, Sulejman Kendic. Avbytare: Adil Hakimi, Astrit Brahimi, Khaled Jammal, Nermin Krupic, Ziad Abed El Rehman, Haris Havic (målvakt).