IFK Malmös P95-2 förlorade onsdagens match i Vinterserien mot Landskrona BoIS med hela 2-6 (1-1).

Det är nästan lustigt hur man i två matcher mot Landskrona BoIS får i stort sett samma händelseutveckling med mål som faller i samma ordning och i nästan samma matchminut som vid senaste mötet lagen emellan.

Dagens match hade dock ingen inverkan på serietabellen och kanske påverkade det inställningen hos "di gule" som visade uppenbara brister på rätt attityd vid ställningen1-3.

Domaren hade också för dagen valt att inte visa ut spelare i fem minuter i samband med varning och spelet tilläts därmed vara betydligt tuffare än vanligt då varningarna saknade betydelse då de ackumulerades efter spelad match.

Inte minst alla skador visade på detta och nog hade det varit bra om domaren låtit spelarna "lugna ned sig" vid sidlinjen. Det blev lite väl många glidtacklingar bakifrån och samtliga byten i IFK Malmö (och många blev det) påtvingades av just skador.

IFK Malmö mönstrade för dagen ett 4-3-3-lag och med förhoppning om att vara aggressivare och där man satte större tilltro till det egna anfallsspelet. Det höll i ungefär en halvlek.

Lite drygt 26 minuter in i matchen tog Landskrona BoIS ledningen och fram till dess hade avsluten varit jämnt fördelade mellan de båda lagen, 1-0.

Sju minuter behövde "di gule" för sin replik då Stetan Vagic spelade fram Dardan Behrami som kvitterade, 1-1.

Flera skador kom att lösa av varandra och "gulingarna" fick avsluta matchen med idel skadade spelare på bänken och därmed flera spelare på planen på "fel" positioner. Något sådant för sällan med sig något gott, så även denna gång.

När mindre än en halvtimme återstod av matchen kollapsade IFK Malmö fullständigt. Fyra av fem passningar slogs bort redan innan mittlinjen och således startade "gulingarna" anfall åt motståndarna utan att de behövde förta sig någon nämnvärt.

Landskrona BoIS ska dock ha eloge för hur de genomförde andra halvleken med hög press, snabba omställningar till både anfall och försvar. Men, det var IFK Malmös klena passningsspel som var dagens tuffaste motståndare och det som kom att stjälpa laget.

Erik Cikaric kom att tröstmåla på frispark när matchen redan var avgjord och "di gule" redan hade blivit förödmjukade, 2-6.

Det står klart att IFK Malmö behöver öva mycket på passningsspel och att ett lag som Landskrona BoIS som ägnat tre-fyra pass i veckan åt bollpass och framförallt åt passningsspel har ett stort försprång.

Tyvärr syns det alltför tydligt att "gulingarna" tvingats överge sin träningsplaner i fem veckor när seniorerna haft företräde till bollplanerna. Löpträning i all ära, men du vinner inga matcher på att orka springa.

Passningsspelet som har varit "di gules" signum är så frånvarande långa stunder i matcherna att det är en lång väg att vandra innan seriepremiärerna 17-18 april.

Nu gäller det att arbeta hårt, målmedvetet och att varje enskild spelare kräver 100 procent av varje lagkamrat om tiden ska räcka till för att uppnå ett gott passningsspel igen lagom till seriepremiären.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-3-3):
Ali Shibli – Nermin Hadzic, Robin Olin, Shadi Romi, Emre Rahman – Dardan Behrami, Erik Cikaric, Safet Besic (lk) – Sulejman Kendic, Stefan Vagic, Samim Saadat. Avbytare: Adil Hakimi, Astrit Brahimi, Khaled Jammal,
Ziad Abed El Rehman, Haris Havic (målvakt).

Matchens lirare: Dardan Behrami.