IFK Malmös U21 åkte på en hedersam förlust i premiären mot Eslövs BK i reservlagsserien division 1. "Gulingarna" stod upp bra, men ett betydligt mer rutinerat EBK var klassen bättre och vann med 3-0 (2-0).

Den stora skillnaden var att Eslövs BK kom till spel med en del spelare ur A-truppen, medan IFK Malmö inte hade en enda.

– Vi gjorde en riktigt bra match och killarna kämpade verkligen. Därför var siffrorna också alldeles för stora, konstaterade Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös U21, till ifkmalmo.com.

– Ett måste är dock är vi får in några A-lagsspelare för att stärka upp om vi på allvar vill kunna konkurrera i den här serien.

Eslöv hade en bra period under den sista kvarten av första halvlek då man också kunde gå upp till en 2-0-ledning. 

– De kontrollerade spelet och vi svarade två grova individuella misstag, förklarade Kenneth.

– Men sedan gjorde vi några byten i upptakten av andra halvlek och hade absolut lägen att utjämna.

Ali Al Kefagy i mål, Maher Touhami på yttermittfältet och en otränad Emmanuel Frimpong som ensam anfallare var de största glädjeämnena i IFK Malmö.

– Helt klart ett steg i rätt riktning efter debaclet mot Svedala i junior-DM.

Startelvan (4-1-4-1): Ali Al Kefagy – Rami Amin, Mario Djordjevic (lk); Mattias Olsson, Mirza Dizdarevic – Martin Sosa – Ahmed Al Mawally, Mustafa Jamil, Walid Shams, Maher Touhami – Emmanuel Frimpong. Avbytare: Blend Faniq, Kemal Karaosmanovic, Leutrim Sadiku.