Inför P94 – Anderslövs BoIK


IFK Malmös P94 kommer på fredagkvällen försöka följa upp den fina premiären i P16 Södra. För motståndet i den andra omgången svarar Anderslövs BoIK och matchen spelas på Malmö Stadion plan 10 med avspark klockan 20.15.

I premiäromgången besegrade "di gule" tämligen enkelt Veberöds AIF med hela 12-3 på bortaplan. Nu är det alltså dags för hemmapremiär.

Mot Anderslövs BoIK förväntar sig "gulingarna" en liknande matchbild som i premiären med kompakt försvar och snabba omställningar av motståndarna.

Något som gladde ledarstaben senast var yttrarnas positionsspel, i synnerhet i defensiven där de var utmärkta med fint samarbete på respektive kant. Även offensivt var det positiva besked, men det finns mycket mer att hämta i detta talangfulla lag.

Stefan Vagic har inget ungdått att prata om den gångna veckan för sina nio mål senast. När hände det senast i en och samma match?

Det som varit ett lika hett ämne den senaste tiden har varit alla provspelare där flera tagit en plats hos "di gule", inte minst försvarsspelaren Samir Goralija som senast svarade för både ett mål och en assist samt Aria Farahi som blev spelklar under fredagen debuterar på söndag i IFK Malmös P95.

Saknas gör Edwin Adolfsson vars knäskada inte riktigt ger med sig – och det kan vara dags för en röntgen gissar vi på då det är en förlust att den erkänt duktige försvararen inte kan medverka.

Även Simon Mårtensson (blödning i foten) saknas efter smällen han ådrog sig i förra matchen, men väntas tillbaka redan på måndag.

Dardan Behrami lagets bästa framspelare så långt med nio målpass och Erik Cikaric lagets tredje främste målskytt i år är åter friska och den offensiva förstärkningen höjer lagets anfallsnivå ytterligare några steg.

In i truppen från 95:orna går åter Denis Durgutovic samt Adil Hakimi.

Ledarstaben vill självfallet att killarna visar karaktär genom god disciplin i sin försvarsorganisation med kollektiv press och hög aggressivitet. Framåt vill man se ett fint passningsspel på få tillslag där rörelsen hos samtliga ska vara ett snäpp bättre än senast.

Torsdagens träning ägnades åt snabbt passningsspel och "brasse-kombinationer". Även en del tid vigdes åt hörnsparkar.

Med tanke på hur träningarna sett ut i veckan så kan "supportern" hålla ett extra öga på (utöver Stefan Vagic) Dardan Behrami, Erik Cikaric och Samim Saadat med sin goda form – det lär gå undan på fredagkväll.

Matchen spelas på fredag på Malmö Stadion plan 10 (konstgräs) med avspark 20.15. Laget samlas för ombyte och genomgång klockan 19.00 i omklädningsrummet.

Truppen: Ali Shibli – Adil Hakimi, Christian Addo, Dardan Behrami, Denis Durgutovic, Erik Cikaric, Lukas Dahlström, Nermin Hadzic, Rimon Seyoum, Robin Olin, Safet Besic (lk), Samim Saadat, Samir Goralija, Shadi Romi, Stefan Vagic, Sulejman Kendic.