Viljelöst IFK Malmö ute ur DM

Det som skulle vara första steget på vägen till nästa års Svenska Cupen slutade tvärt för IFK Malmö. Inte ens en gnutta vilja fanns när "gulingarna" föll pladask i DM-slutspelet, 1-3 (0-1), mot division 5-klubben Uppåkra IF.

– Skandal. Det fanns ingen vilja, inget engagemang. Spelarna tog alldeles för lätt på uppgiften, konstaterade en märkbart upprörd Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö, till ifkmalmo.com.

Redan efter en dryg kvarts spel utnyttjade Uppåkra IF:s Pierre Öberg ett försvarsmisstag till att trycka in 1-0 på en tilltrasslad situation.

Inte ens att IFK Malmö bytte ut hela sitt fyramannamittfält i halvtid hjälpte. Det bjöds på en viss förbättring rent generellt och det skapades mer framåt, men samtidigt blottade man sig bakåt och i den 63:e minuten kunde Robin Fors sätta 2-0 för Uppåkra IF.

Serdar Semovskis reducering till 1-2, på ett friläge, sju minuter senare gav dock bara tillfälligt hopp för "di gule". En ny försvarstabbe resulterade i Peter Wohlfarts 3-1-mål och definitiv ridå ner i den 83:e minuten.

Med bara ett par minuter kvar blev IFK Malmös försvarare Mustafa Arezoo utvisad efter att ha sagt några mindre väl valda ord till domaren Jakob Magnetorp och därmed åkt på sin andra varning i samma situation.

Startelvan (4-4-2): Daniel Sandberg – Mustafa Arezoo, Ahmedin Sudic (lk), Marc Wallgren, Lucas Horntvedt – Edis Djugumovic, Tobias Rosenlind, Omar Aouida, Patrik Lahall – Serdar Semovski, Ayoub Ahmad. Avbytare: Ali Burrniku (Tobias Rosenlind 46), Demokrat Maxhuni (Patrik Lahall 46), Ghassan Talozi (Edis Djugumovic 46), Mario Djordjevic (Marc Wallgren 46), Robinn Sander (Omar Aouida 46).

Matchens lirare: Robinn Sander.