IFK Malmös P96-1 vann lördagens match i P14 Skåne Västra mot FC Rosengård med 9-0 (5-0).

Segern innebär dessutom att laget är klart för kvartsfinal i Malmömästerskapet där "gulingarna" spelar borta mot BK Flagg.

Blerim Mullici, tränare för IFK Malmös P96-1:

Jag tycker att vi spelade en mycket bra fotboll, ruillade boll, kom runt på kanterna, slog fina inlägg och hade matchen under fullständig kontroll i 60 minuter. Vi var bättre än FC Rosengård från start och gjorde det som vi skulle göra på planen.

Mostafa Omar fick spela mittback igen och gjorde det på ett utmärkt sätt, liksom hans kollega Shkelqim "Kelly" Gashi. Kelly gjorde en fantastiskt bra match, stoppade mycket från motståndarna, spelade enkelt och blev förstås vald till matchens lirare.

Hela laget ska dock ha beröm för att ha spelat en bra fotboll. Trots att vi ledde med 5-0 i paus fortsatte vi att hålla vårt eget och jobba hårt för varandra.

Ismail Islamoski har varit skadad under veckan och därför var det Jonas El Jebali som fick stå i målet idag. Han hade inte speciellt mycket att göra, útan det lilla som han gjorde skötte han på ett utmärkt sätt.

Matchen spelades 2×30 minuter.

Startelvan (4-3-3): Jonas El Jebali – Osama Kassem, Zakaria Awad, Mostafa Omar, Ahmed Fakhro – Saber Azizi (lk), Bassam Ahmad, Tarek Bekar – Yousef El Beyrouti, Yusuf Semovski, Belmin Karic. Avbytare: Adonik Zeqiri, Amit Veliu, Besfort Xhafolli, Shkelqim Gashi.

Matchens lirare: Shkelqim Gashi.