Varsitt mål inom loppet fem minuter – sedan blev det inget mer. IFK Malmös U21-lag fick därmed trots ett chansmässigt övertag nöja sig med oavgjort, 1-1 (1-1), i tisdagens match mot Ifö Bromölla IF i reservlagsserien division 1.

– Det var en ganska bra match, även om jag tycker att vi skulle ha dödat matchen i första halvlek där vi var bättre än Bromölla, sade Kenneth Folkesson, tränare för IFK Malmös U21-lag, till ifkmalmo.com.

Efter 25 minuters spel i den första halvleken gav Ayoub Ahmad IFK Malmö ledningen. Glädjen varade dock inte särskilt länge för bara fyra minuter senare var det kvitterat.

– Jag tycker att vi kontrollerade matchen bra och det var onödigt att släppa in dem så omgående.

Omar Aouida gjorde en riktigt bra match och var i särklass bäst i IFK Malmö. Lucas Horntvedt, som fick spela på två ovana positioner, först som yttermittfältare och därefter som anfallare, svarade för en bra arbetsinsats.

– Han kämpade och slet i 90 minuter. Oroade hela tiden och var en positiv fläkt, konstaterade Kenneth Folkesson.

Precis som mot Lödde hade han dock inte mycket till övers för vad Ayoub Ahmad och Edis Djugumovic åstadkom.

– De slåss ändå om en A-lagsplats och då ska de kunna visa lite mer i U21.

Det dåliga skicket på Malmö Stadion plan 7 gynnade inte precis IFK Malmös tekniska fotboll.

– Vi vill ju gärna rulla boll, men det var omöjligt. Underlaget var mycket dåligt och planen såg ut som en åker, sade Kenneth Folkesson.

Startelvan (4-4-2): Daniel Sandberg – Alden Smajlovic, Mario Djordjevic (lk), Mattias Olsson, Mirza Dizdarevic – Lucas Horntvedt, Tobias Rosenlind, Omar Aouida, Ahmed Ziab – Ayoub Ahmad, Edis Djugumovic. Avbytare: Blend Faniq, Emmanuel Frimpong, Martin Sosa, Pawel Siemaszko.

Matchens lirare: Omar Aouida.