IFK Malmös P95 förlorade onsdagens match i P15 Skåne grupp A mot Högaborgs BK med 0-7 (0-2).

IFK Malmös P95 hade tidigare haltat fram i den högsta Skåneserien för 15-åringar. Utan en vinst i serien så kom man med en trupp med merparten "P94-spelare" till matchen mot Högaborgs BK.

Dessvärre så hade man ingen ordinarie målvakt som kunde spela och fick därför sätta utespelaren Adil Hakimi i målet, som inte alls kan belastas för målen som trillade in.

IFK Malmö inledde okoncenterat och uddlöst och avslutade på samma sätt. Efter drygt 15 minuters spel gjorde Högaborg det första målet, för att i halvtid kunna luta sig tillbaka på en tvåmålsledning, men framförallt, ett dominerande spel där man var överlägenset i både skott och bollinnehav.

Högaborg slog inte av på takten och kunde i 68:e minuten göra sitt sjunde mål för dagen, i en match som slutade 7-0 till gästerna.

"Di gule" med den debuterande tränaren Muhammed Raad kom aldrig riktigt in i matchen och efter ett sådant här resultat kan det bara bli bättre. Muhammed kan inte heller lastas för resultatet då det var många nya spelare att lära känna och förstå, dels var de spelar, vad de heter och hur de spelar.

Det tar några veckor innan man vet var man har alla sina spelare och matchen mot Högaborg var ett exempel på vad oorganisation har för påverkan på ett lag som spelar i en serie för högt upp.
 
Man får istället blicka framåt mot höstserien, då Muhammed har fått tid på sig att bygga ett lag efter egna önskemål, och då kan spela i en serie som bättre passar hans manskap.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-4-2): Adil Hakimi – Nermin Hadzic, Shadi Romi (lk), Christian Addo, Samir Goralija – Sulejman Kendic, Safet Besic, Lukas Dahlström, Samim Saadat – Stefan Vagic, Robin Olin. Avbytare: Denis Durgutovic, Nermin Krupic, Sandor Varga, Ziad Abed El Rehman.
 
Matchens lirare: Safet Besic.