IFK Malmös P94 tog chansen att rycka i P16 Södra när man vände 1-2-underläge med tio minuter kvar och med blott tio man till seger med 4-2 i bortamatchen mot IF Limhamn Bunkeflo 2007.

Det var en tämligen jämn första halvlek även om det var olyckligt att hemmalaget lyckades ta ledningen minuten före paus med sitt första avslut på mål och i ett läge när gästerna var reducerade till tio man, 0-1.

Sex minuter före målet hade Dardan Behrami varnats och fått lämna planen i fem minuter efter protester för den uteblivna straffsparken han borde ha givits när han blev sparkad över bröstkorgen i skottögonblicket metern bredvid straffpunkten.

Minuterna senare hände något liknande Samim Saadat som i skottögonblicket trycktes ned bakifrån vid straffområdesgränsen.

Domaren tänkte inte blåsa till straffspark för gästerna – detta stod klart när den ena situationen efter den andra friades. Protester från "di gule" belönades med en varning och spel med tio man i fem minuter.

Inte heller värnades det om "nolltoleransen" och när idel hemmaprotester gick ouppmärksammade förbi domaren var det enkelt att gissa att matchen skulle komma att urarta innan den var färdigspelad.

"Di gule" replikerade knappt två minuter efter pausvilan när Dardan Behrami hittade fram till Stefan Vagic vid bortre stolpen, 1-1.

IFK Malmö ville skruva upp tempot rejält i den andra halvleken, men de många avblåsningarna ryckte sönder tempot, till IFK:s nackdel. Frisparkarna tilldelades 22-9 i LB07:s favör.

Med lite mer än 20 minuter kvar att spela trasslade "gulingarna" till det genom att inte kommunicera och en förlupen boll snappades påpassligt upp av hemmalaget som distinkt kunde skjuta sitt lag till ny ledning, 2-1.

Därefter hände något märkligt. IFK Malmö tilldelades en frispark i jämnhöjd med mittlinjen. Shadi Romi lade upp bollen och tog några meters ansats. Två hemmaspelare stod på mindre än fyra-fem meters avstånd.

När så väl hemmaspelarna backat undan tio meter stegade Shadi Romi fram. IFK Malmö hade lyft åtta man vid hemmalagets straffområde. Just som bollen skulle slås kom en LB07:are nerifrån och sprang i vägen – bollen träffade motståndaren högt upp på ryggen när han var fyra-fem meter bort.

Domaren fann det lämpligt att varna Shadi Romi för andra gången i matchen, vilket gjorde att det var färdigspelat för mittbacken idag. Efter matchen motiverade domaren sin varning med att "han var redan arg och han sköt bollen medvetet på motspelaren".
Ledarstaben kan dock inte hitta denna paragraf i regelverket.

Och finns det någon rättvisa, sett till uteblivna straffsparkar och avsaknad av fair play (tänker på situationen när Dardan Behrami sträcker erbjuder handen efter en kollision och LB07:aren bara slog undan handen) så är det skönt att fotbollen kan vara så magisk.

”Di gule” visade karaktär när man med tio man på planen och tolv minuter kvar att spela visade att fotboll spelas med fötterna och inte med armarna.

Med sex minuter kvar att spela skruvade Erik Cikaric bollen runt muren från cirka 22 meter och in strax under kryssribban, 2-2.

Tre minuter senare slog Samim Saadat en hörnspark som hittade fram till Dardan Behrami som på volley skickade upp bollen i nättaket, 3-2.

Knappt två minuter senare slog Sulejman Kendic in ett fint inlägg och Stefan Vagic gjorde sitt andra mål för dagen, 4-2.

Ledarstaben är övertygad om att matchen hade varit mer "städad" om domaren valt att varna på lika villkor gällande protester och brott mot nolltoleransen.

Oavsett vad som sker på planen tycker undertecknad att det är under all kritik att ledare i hemmalaget (som dessutom ska ansvara för säkerheten) själv går fram och börjar munhuggas med med ungdomsspelare i gästande lag efter slutsignalen.

Som sagt, i matchen visades många sidor upp gällande karaktär. IFK Malmö drog det längsta strået.

Matchen spelades 2×40 minuter.

Startelvan (4-3-3): Ali Shibli – Nermin Hadzic, Robin Olin, Shadi Romi, Christian Addo – Safet Besic (lk), Dardan Behrami, Lukas Dahlström – Sulejman Kendic, Stefan Vagic, Erik Cikaric. Avbytare: Emre Rahman, Rimon Seyoum, Samim Saadat, Samir Goralija.

Matchens lirare: Samim Saadat & Shadi Romi.