Efter tre raka förluster kunde division 3-klubben IFK Malmö ta en skön 3-2 (0-0)-seger och därmed vända trenden hemma mot Nosaby IF.

Ulf Pålsson, assisterande tränare i IFK Malmö:

Vi är enormt glada och nöjda att vi äntligen är med på vinnarspåret igen. Killarna var verkligen fokuserade inför matchen. Redan på torsdagens träning såg man att något var på gång då många visade att de ville vara med och kämpa om de elva startplatserna.

Serkan Yalcin och Serdar Sempovski såg heta ut, medan Edis Djugumovic och Tobias Rosenlind visade en stigande formkurva så att det blev en del förändringar var ganska naturligt efter tre förlustmatcher. Och jag tycker att samtliga tog chansen.

Under den första halvleken hade vi bra kontroll utan att skapa de riktigt heta chanserna. Efter en liten trevande start på andra halvlek så tog vi över helt och gick fram till klara 3-0 och allt kändes solklart, men Nosaby satsade allt på ett kort.

De fick kanske 1-3 lite för snabbt och i takt med trötthet och lite oro så kom även 2-3, men till sist ljöd domarens slutsignal och alla fick äntligen jubla.

Kan vi fortsätta att jobba hårt i veckan så tror jag att det kan bli en spännande och tuff match mot FC Trelleborg.

STARTELVORNA

IFK Malmö (4-4-2): Abdul Semwanga Nyende – Mustafa Arezoo, Robinn Sander, Arsim Arifi (lk), Omar Aouida – Ghassan Talozi, Ali Burrniku, Tobias Rosenlind, Edis Djugumovic – Serdar Semovski, Serkan Yalcin. Avbytare: Blerim Arifi (Serkan Yalcin 70), Demokrat Maxhuni (Edis Djugumovic 70), Walid Shams (Serdar Semovski 77), Mirza Dizdarevic, Ali Al Kefagy (målvakt).

Nosaby IF (4-4-2): Jörgen Bengtsson (lk) – Richard Persson, David Mårtensson, Claes Olofsson, David Mellander – Thomas Tecle, Jonathan Cederholm, Per Tillström, Julian Grozdanovski – Karl Rydhög, Emil Rydh Persson. Avbytare: Daniel Brynolf (Julian Grozdanovski 53), David Lindborg (Thomas Tecle 70), Karl Andersson (Jonathan Cederholm 78), Andreas Dahlbom, Hampus Dahl, Niklas Arnesson (målvakt).

MATCHENS LIRARE

IFK Malmö: Omar Aouida.

Nosaby IF: Emil Rydh Persson.